Refan-728×90-July-2019

Спагети Карбонара

Продукти

400 г спагети

2 бр. жълтъци

1/2 ч.ч. сметана с висока масленост

1 с.л. зехтин

170 г бекон

2 скилидки чесън

1 ч.ч. настъргано сирене Пармезан

черен пипер

щипка индийско орехче

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода, изцеждат се и запазва 1/2 ч.ч. от водата, в която са се варили. В купа се разбиват жълтъците и сметаната. В тенджера се загрява зехтинът, добавя се нарязаният на кубчета бекон и се запържва докато стане хрупкав. Добавя се тънко нарязаният чесън и се запържва до златисто. Добавят се спагетите и на слаб огън се разбъркват, докато беконът се разпредели равномерно. Бавно се добавя водата от спагетите и разбитите жълтъци. Ястието се разбърква докато сосът се разпредели равномерно. Добавят се сиренето, индийското орехче и черен пипер и се разбърква отново. Сервира се топло и с допълнително Пармезан.

 
Спагетите се сваряват в подсолена вода, изцеждат се и запазва 1/2 ч.ч. от водата, в която са се варили. В купа се разбиват жълтъците и сметаната. В тенджера се загрява зехтинът, добавя се нарязаният на кубчета бекон и се запържва докато стане хрупкав. Добавя се тънко нарязаният чесън и се запържва до златисто. Добавят се спагетите и на слаб огън се разбъркват, докато беконът се разпредели равномерно. Бавно се добавя водата от спагетите и разбитите жълтъци. Ястието се разбърква докато сосът се разпредели равномерно. Добавят се сиренето, индийското орехче и черен пипер и се разбърква отново. Сервира се топло и с допълнително Пармезан.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *