Refan-728×90-July-2019

Глазирани зеленчуци

Необходими продукти:

3 моркова

1 корен целина

1 глава лук

сок от 1/2 лимон

1 ч. л. захар

1 с. л. масло

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете морковите и целината и ги сварете за 5 мин. в подсолена кипяща вода. Прибавете нарязаните на кръгчета лук за около 1 минута и ги извадете. Загрейте маслото, прибавете захарта и лимоновия сок, като бъркате, докато получите сироп. Добавете към него зеленчуците и ги оставете под капак да се задушат.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *