8 дни Джаз фестивал в Банско с над 15 хитови групи и изпълнители

Над 15 български изпълнители и групи ще излязат на сцената на Джаз фестивала в Банско този август (7-14.08.), за да представят своите най-нови музикални проекти. Подчертаното българско присъствие е част от инициативата на община Банско за подкрепа на българските изпълнители след тежката пандемична година.

„Изминалата година беше тежка за всички, но особено сериозно беше усетена от музикантите и хората на изкуството. Именно заради това през тази година обръщаме специално внимание в програмата си на българските изпълнители. В осемте фестивални дни ще участват над 15 български групи и изпълнители, като всички имат нови проекти, албуми или аранжименти. Убедени сме, че тази толкова чакана среща между музиканти и фенове ще се превърне в незабравим празник за всички“, това коментира кметът на община Банско Иван Кадев.

В рамките на осемте фестивални дни участие в събитието ще вземат едни от най-емблематичните за България джаз, фънк и блус музиканти – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева, Веселин Койчев, Васил Спасов, Вики Алмазиду, Вили Стоянов Бенд с участието на Стефка Оникян, Ангел Заберски, Васил Петров, Теодоси Спасов, Хилда Казасян и още много други.

Подробности за програмата и изпълнителите следете на сайта на Банско джаз фест www.banskojazzfest.com – или на страницата във Facebook – www.facebook.com/BanskoJazz.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *