8-ми лунен ден! Не се поддавайте на крайни емоции, осмислете действията си

Според астрологията на този ден съответства стихията огън и то като символ на възраждането. Този период се явява изпитание, през чието преминаване човек се трансформира в ново качествено състояние.

Неслучайно символ на осмия лунен ден е митичната птица феникс, която се възражда от пепелта. Същото нещо се случва и с нас, както на психическо ниво, така и на физическо.

8-ми лунен ден е първият ден от втората лунна фаза, която завършва с пълнолуние. Двете лунни фази астролозите сравняват по следния начин: първите седем дни от цикъла можем да приемем за периода на какавида, а втората фаза – на самата пеперуда. Така пълният потенциал започва да приема реална форма. Всичко, което е изговорено и направено преди, преминава в изцяло ново състояние.

През този период може да попаднете в нестабилно емоционално състояние и да се проявят безпричинни промени в настроението, както и изпадане в крайности.

Това състояние е свързано с преструктурирането на личността или времето, в което старите мисловни програми се заменят с нови или се усъвършенстват. Обикновено такива периоди винаги се характеризират със сложни моменти и колкото по-фина е настройката, толкова повече може да се възбуди нервното безпокойство.

Затова е препоръчително в този ден да си спестите посещенията и престоя в големи и шумни компании. Разбира се, не е необходимо да изпадате в крайности – ако ви поканят на вечеря, то не отхвърляйте поканата. Ако имате възможност да избирате, то по-добре заложете на малка творческа обстановка или вечеря с близки и верни приятели. Най-важното е да сте на място, на което може да има възможно най-малко провокации.

В осми лунен ден се препоръчва да не се подавате на емоционални състояния, като нервност или гняв. Запазете спокойствие и уравновесено емоционално състояние, а към провокациите се отнесете със здравословна и разумна доза ирония.

Можете да преминете по-лесно през промените, ако проявите готовност да приемете всичко ново и разбира се да имате желание за промяна. Разберете, че всичко което се проявява в живота ви през осми лунен ден, е необходимо да се приеме като даденост, като божествен урок, който ви е необходимо да научите. Важно е в този момент да проявите гъвкавост и да спазвате принципа за най-малкото съпротивление, в противен случай може да се стигне до неприятни усложнения, както на психическо, така и на физическо ниво.

Смята се, че в този ден не е препоръчително да се работи с огън и да се пали такъв, освен за специални ритуални действия. Необходимо е да проявите внимание при работа с електроуреди. Според поверията не е хубаво земята да се обработва, в този ден човек „засява“ в земята зърната на вражда, ненавист, злоба и несправедливост.

В 8-ми лунен ден може да помислите за покаяние и опрощаване на греховете.  Направете анализ на живота си, като преосмислите своите постъпки и поведение, а след това да се постараете да ги подобрите. Извадете всичко лошо от себе си и го пуснете мислено да изгори в огъня, който служи, като стихия на деня. Може да изгорите даже всички ваши проблеми и беди.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *