8 неща, които е добре да направите до 9 часа сутринта!

Римският император и философ Марк Аврелий някога е казал: “Когато се събудите сутрин, помислете за това, че отново сте получили безценната привилегия да бъдете живи – да дишате, да мислите, да се наслаждавате и да обичате”. 

Днес ще ви запознаем с нещата, които е добре да направите рано сутрин, за да зададете добър тон на предстоящия натоварен ден. 

Помолете се

Дори и най-простата молитва ще ви помогне да започнете деня с чувство на спокойствие. Вместо да ровичкате в телефона си и да проверявате пощата, отделете няколко минути, за да се насладите на тишината и да прочетете една молитва, с която да изпълните душата си. 

През целия ден ще сте натоварена с множество трудни задачи, затова се постарайте всичко да започне спокойно. Освен всичко останало, молитвата ще ви помогне да се настроите, да станете по-фокусирана и да почувствате прилив на енергия. 

Благодарете си

В началото на деня не забравяйте да благодарите за това, което имате. Тази практика ще ви научи на много важно нещо – да бъдете благодарна на самата себе си за малките успехи, които ще постигнете в следващите 24 часа. Това ще ви направи по-устойчива към проблемите, с които ще се сблъскате през деня. 

“Ако думичката “благодаря” се превърне в единствената молитва в живота ви, това ще е достатъчно”, е казал философът Майстер Екхарт.

Помислете какво ще правите днес 

Колкото по-рано си направите планове за деня, толкова по-ефективно и продуктивно ще прекарате времето си.

Изпийте чаша вода

Тялото ви се събужда обезводнено, затова е много важно веднага да пийнете малко вода. В книгата сиThe Body Ecology Diet диетоложката Дона Гейтс предлага сутрин да изпивате половината от дневната си доза вода. Така ще пречистите организма си от токсини, ще подтиснете чувството на глад и ще се предпазите от главоболие. 

Разтегнете се добре

Едва ли има човек, който се събужда с лекота в мускулите и костите. Със сигурност не е лесно да свикнете да правите упражнения, особено рано сутрин. Изследванията обаче са показвали, че утринната гимнастика може да повиши гъвкавостта ви, да подобри кръвообращението и да намали натрупания стрес. Освен това така значително ще подобрите осанката си. 

Послушайте музика

Ако започнете деня си с музика, ще се заредите с настроение и позитивна енергия. Според данните от едно изследване, музиката е в състояние да повиши общата мотивация и производителност. Така че – зарадвайте се! 

Усмихнете се

Започнете деня си с усмивка пред огледалото в банята. Това оказва положителен ефект върху общото ви състояние и настроение, дори когато не се чувствате особено щастлива. Усмивката предразполага околните към доверие, затова запомнете – усмихнатите хора винаги са настроени позитивно. 

Починете си след вечеря

Животът ни ври и кипи, затова често се случва сутрин да забравите за безпорядъка вкъщи. Понякога разпръскваме дрехите си навсякъде, оставяме мръсните чинии в мивката и не изхвърляме боклука. Всичко това може да се натрупва ден след ден и да се превърне в елементарен мързел.

Представете си обаче колко ще е хубаво да се приберете вкъщи и всичко да е почистено и подредено. Тогава ще можете да се отпуснете и да си починете истински! 

Първо свършете най-трудните задачи

Най-добре е първо да свършите най-тежките задачи. Така всички останали ще бъдат изпълнени бързо и лесно. /jenata.blitz.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *