8 неща, които се случват, когато спрем да бъдем негативни

Не е приятно да си край негативни хора. А и дори когато самите те са такива усещат, че това им вреди. Нека видим кои осем неща се променят веднага щом спрем да бъдем негативни:

1. Ще бъдете по-малко стресирани

Били ли сте някога разстроени и забелязвали ли сте, че негативните ви чувства клонят към снежна топка? Има първоначална реакция и след това стресът, който следва, когато се замислите, поговорите за това и започнете процеса на източване на жилището. Преди да се усетите, умът ви работи, за да подкрепи каквито и да е доказателства, които „мислите“, които сте открили, за да докажете, че „всички“ се възползват от вас, „никога“ няма да намерите някой след тази развалена връзка или множество други преувеличени заключения, които обикновено се втурват във вашата психика след неуспех. Преди да се усетите, сте претърпели дузина други самонанесени предателства и сте на по-лошо място от мястото, където сте започнали. Вместо това се опитайте да се съсредоточите върху „доброто“ във всяка ситуация (урокът, растежът, фактът, че човекът, който не е добър за вас, най-накрая е изчезнал или лошата ситуация най-накрая е приключила и предлагате шанс за възстановяване).

2. Ще бъдете по-привлекателни

Нещастните хора не са очарователни. Можеш да бъдеш най-секси човекът на живо, но ако си нещастен през цялото време, никой няма да иска да бъде около теб. Слушането на някой, който постоянно се оплаква от всичко е не само изтощително, но и скучно. Вместо да изключвате хората, покажете на света, че можете да видите светлината.

3. Ще откриете, че радостта поражда радост

Недоволството отнема време и води до повече от същото по една проста причина: когато сте толкова съсредоточени върху това, което ви прави нещастни, пропускате неща, които биха могли да ви накарат да се усмихнете. Вървейки по улицата, мърморейки си, вероятно ще пренебрегнете усмивката на привлекателния непознат, защото сте психически на друго място. Тези, които се чувстват добре, са по-склонни да бъдат в момента, където съществуват всички ваши възможности за повече радост.

4. Ще бъдете по-успешни

Позитивността се ражда от гледна точка. Предлага ни усещане за баланс и устойчивост, което ще направи предизвикателствата по-управляеми. Когато имате солидно разбиране за реални и възприемани заплахи, е по-малко вероятно да позволите на малките неуспехи да бъдат издухани непропорционално, което ще ви позволи да адресирате по-големи проблеми по методичен начин. Щастливите хора се чувстват контролирани над своите дни, емоции и време. Това променя действията и реакциите им по начини, които им предлагат неоспоримо предимство пред онези, които се оказват съкрушени от всичко.

5. Ще бъдете по-интересни

Разчистете бъркотията и ще имате повече място за изследване, за да допуснете нови хора и да се включите в нови преживявания, които ще подобрят живота и разговорите ви по начини, които никога не сте си представяли.

6. Ще имате по-значими връзки

Мрачните нагласи не само са непривлекателни за другите, но и ограничават индивидуалността. Когато останете на пътя си и тези пътища търсят повече от това, което знаят (което е нещастие), ще бъдете по-малко склонни да виждате доброто навсякъде, особено в другите хора. Това ще ви направи по-малко осъзнати, по-малко съпричастни и по-склонни да отписвате хората, преди да им дадете шанс да ви покажат кои са всъщност. Също така ще бъдете по-малко склонни да демонстрирате неподходящи отговори на коляното на техните коментари и поведение. Когато се чувствате добре със себе си и със собствения си живот, не е нужно да се разхождате из Facebook, играейки ролята на „скромната полиция“, нито ще бързате към негативни крайности, приемайки най-лошото всеки път, когато някой каже нещо, което ви задейства.

7. Вие ще ръководите

Докато някои хора виждат позитивните хора като живеещи в някаква хипи-мрачна заблуда, ние трябва само да хвърлим поглед към историята, за да разберем, че има голяма сила в позитивността. Помислете за това: Как би бил по-различен нашият свят, ако Чърчил беше човекът, който изрече думата „Meh“ или Линкълн вярваше, че няма полза да се опитва да промени статуквото? Ако искате да бъдете велик лидер, трябва да останете оптимистични, докато го правите.

8. Ще живеете по-дълъг и пълноценен живот

Изследванията показват, че щастливите хора живеят по-дълго и нека бъдем честни: онези, които изпитват склонност, живеят в деня на суровите хора. Направете си ваша мисия да извличате доброто и ще вливате живота си в смисъл всеки ден.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *