8 нови имена в листата на БСП в Пиринско, Л. Милев под №2

Лидерът на БСП в Благоевград Любен Милев извоюва частична победа, след като областният съвет на социалистите му даде второ място в кандидатпарламентарната листа за 46-о НС. Седмица преди това благоевградските червени на извънредна конференция взеха решение да искат първо място в листата със заплахата, че ако не го получат, ще бойкотират вота, ще затворят партийния офис и т.н.

Традиционно, лидерката им Корнелия Нинова пренебрегна претенциите им и назначи служебно на първото място проф. Георги Михайлов от София, който бе водач и на изборите през април и вписа най-срамния изборен резултат за столетницата в Пиринско, която се срина на 4-о място. Тогава Милев бе 6-и в листата и получи 2188 преференции.

На предстоящите избори обаче не трябва да се пренебрегва усложнената ситуация, в която изпадна БСП, и това, че две от знаковите фигури на благоевградските социалисти – Емил Костадинов и Юлиян Гошев, се включиха в лявата платформа „Социализъм 21 век”.

Считаният за сив кардинал на червените в региона Кирил Добрев пък за предстоящите избори налага кандидатурата за депутат на лидера на червените в Кресна и Петър Петров, включен в листата под №8.

Трети в новата листа е Новко Попов от Петрич, който през април отсъстваше. Той е бивш преподавател в ЮЗУ и някогашен лидер на петричките социалисти, беше кандидат за кмет на Петрич през 2007 г., но през последните десетина години въобще отсъстваше от активната политическа сцена.

Не са намерили място в листата Емил Колевичин от Разлог и Младен Тимчев от Сандански, които бяха на 2-о и 3-о място.

Богдан Боцев от Гоце Делчев запазва петото място и отново се смята за фаворит в листата, защото благодарение на преференциите той стана депутат в 2 поредни парламента.

На предишното място на Милев под №6 влиза кметът на санданското с. Петрово Методи Атанасов, който също е нов в листата. Пламен Ботев от Разлог от 17-а позиция през април сега се е изкачил на 7-о място. Димитър Юнчов от Банско и Александър Сливков от Струмяни остават съответно на 9-о и 10-о място.

Христо Паралинов от Сандански е 11-и, а Илиян Синадинов от Хаджидимово – 13-и, като и двамата са новаци. В групата на „старите пушки“ са Исмет Ходжов от Гърмен и Владимир Баряков от Банско, получили 15-о и 16-о място.

Следващите в листата 2 дами – лидерката на БСП в Симитли Юлия Янчева и колежката й в Петрич Йорданка Атанасова, си направиха отводи в самия ден на редене на листата и 17-о и 18-о място останаха за съпартийци от техните общини.

Нововключени са Бойко Юзекчиев от Сатовча и Любомир Георгиев от Петрич – на 19-о и 21-о място. Последната, 22-а позиция си запазва Костадин Харисков от Гоце Делчев.

Номерата 4, 12, 14 и 20 в листата остават запазени за коалиционни партньори.

Рекапитулацията: от предишната листа в новата се повтарят 10 имена, а нововключените са 8 души. Представители в листата нямат Белица и Якоруда. Петрич е с най-много кандидат-депутати – 3-ма, а Гоце Делчев, Сандански и Банско – с по 2-ма.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Фанта с магории

    Докато кака Кури пуска парашутисти като набедения “професор” пиянде, БСП-то трябва изобщо да изпадне от надпреварата под 4% бариера!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *