8 основни разлики между зрелите и незрелите връзки

Зрелите двойки не са хора, които се влюбват безразсъдно. И това е чистата истина. Доста разпространен стереотип е, че влюбеният буквално губи разсъдъка си и няма никакъв контрол над ситуацията. Но зрелите хора не се държат по този начин. Те избират любовта и поемат отговорност за връзката.

Това е истинската любов. И изобщо не е вярно, че не сме в състояние да контролираме чувствата си. Да, човек може да се влюби и понякога много дълбоко. Винаги обаче сте в състояние да контролирате силата на чувствата си.

Вие сте в състояние да изберете количеството любов, което да дадете на друг. В състояние сте да изберете човека, на когото бихте искали да дадете любовта, която изпълва сърцето ви. И ако мислите по различен начин, то тогава е твърде рано да ви наречем зрял човек.

Точно затова много незрели връзки в крайна сметка завършват с раздяла. Много хора приемат любовта си за даденост, затова се отнасят към нея като към свободно падане. Това е погрешно.

Ако искате да разберете дали връзката ви е зряла или не, трябва да обърнете внимание не следните признаци:

Първо, любовта е много по-просто нещо, отколкото хората обикновено си мислят. Не е необходимо да бъде прекалено сложна. Връзка, изпълнена с много драми, едва ли може да се нарече любов.

Любовта е, когато си щастлив. Ако се чувствате нещастни във връзката с партньора си, това вече не е любов. Драмата е за млади хора, които се вслушват единствено в себе си, които не умеят да разбират другата страна на връзката и които обичат да се чувстват нещастни. А зрелите обичат любовта в себе си, а не себе си в любовта. Именно това е истинската любов.

Любовта винаги трябва да ви кара да се чувствате спокойни и уравновесени.

Любовта е мястото, където трябва да се чувствате леко и удобно.

Любовта е като одеяло, което ви предпазва от суровия студ на живота.

Ако изпитвате взаимни чувства един към друг, в сърцата ви не трябва да има дори и намек за съмнение, че този човек може да не ви обича достатъчно. В такъв случай и двамата се гордеете с връзката си и същевременно се чувствате смирени.

Това е видът любов, който ви дава спокойствие. Зрялата връзка е тази, в която хората търсят комфорт и стабилност.

От друга страна, незрелите взаимоотношения винаги са изпълнени с болка и драма.

1. Незрелите са изпълнени със съмнения и въпроси, а зрелите – дават отговори.

Незрялата любов винаги е ненадеждна. В такава връзка партньорите обикновено са измъчвани от въпроси и съмнения. Но в зрялата връзка страните винаги са съсредоточени върху намирането на отговори.

2. В незрелите взаимоотношения хората се ръководят от своите желания, докато в зрелите – от нуждите на другия.

В първия случай хората са погълнати от собствените си незадоволени желания. А във втория партньорите ще са по-ориентирани към задоволяване на нуждите на другия.

3. В незрелите взаимоотношения хората губят индивидуалността си, а в зрелите – изпъква.

В едни незрели взаимоотношения индивидуалността бива стъпквана в името на връзката, докато в зрелите хората осъзнават, че любовта винаги е двупосочна улица. За да функционира нормално една връзка, са нужни двама души.

4. Незрелите връзки убиват амбицията, а зрелите я окуражават.

В една незряла връзка хората се чувстват притиснати до стената, а в зрялата – сякаш имат крила, които им позволяват да полетят към нови цели и мечти.

5. Незрелите взаимоотношения се случват предимно на екрана на смартфона, докато зрелите – в реалния живот.

В първия случай всички проблеми се решават чрез телефонни разговори и съобщения. Но във втория отношенията се градят върху реалното общуване, върху живия контакт между партньорите.

6. Незрялата любов е силово решение на проблема, а в зрелите отношения всички въпроси се решават чрез разбирателство.

В незрели връзки винаги се налага да насилваме нещата, защото всичко е неестествено. Хората в зрелите се научават да се адаптират към нуждите на връзката като цяло.

7. Незрялата любов винаги е застрашена, а зрялата любов, напротив, е максимално уверена.

В първия случай най-вероятно връзката ще бъде погребана под всички несигурности, които я заобикалят. Но във втория случай партньорите ще усетят силата и дълготрайността на своя съюз.

8. Незрелите връзки винаги рухват; зрелите издържат и се изграждат до края на живота.

В крайна сметка една незряла връзка винаги ще се разпадне и ще изгори. Зрялата връзка ще намери начин да продължи и да оцелее.

Източник: cluber.com.ua

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *