8 признака, издаващи, че жената скоро не е правила секс

Ако се вярва на статистиката, само 45% от  жените могат да се похвалят с редовен интимен живот. И това при условие, че в тази категория влизат жените, чиято възраст все още не е достигнала „златната”. 

При други 30% от жените, сексът се среща периодично, докато в останалите, той е или почти несъществуващ, или се случва изключително рядко. Същевременно лекарите уверяват, че липсата на секс е вредна за здравето на жената: както от физиологична, така и от психологическа гледна точка.

Отрицателните последствия от липсата на редовен сексуален живот се появяват още след 2-3 месеца след „сексуалното затишие”. Ето един примерен портрет на жена, която отдавна се въздържа от сексуални удоволствия. 

1. Безсънние – поради липсата на естественото успокоително – хормонът окситоцин, който се изхвърля в кръвта по време на оргазъм. 

2. Състаряване – колагенът, произвеждан при редовни сексуални контакти, прави кожата гладка и копринена. 

3. С възпаления по кожата – прогестеронът, произведен по време на секс, избавя лицето на акне). С увиснали гърди и отпуснати мускули – всъщност ясно е защо.

4. Нахвърля се на хората около себе си – липсата на ендорфини влияе върху възприемането на света. 

5. Често пие болкоуспокояващи – ако е имала по-често секс, не би трябвало да прави това – окситоцинът и естрогенът притъпяват болката.

6. Постоянно боледува – интимността увеличава броя на антивирусните антитела с 30%. 

7. Редовно забравя всичко – сексът насища с кислород кръвта, която след това попада в мозъка, което подобрява паметта и усвояването на нови знания. 

8. Недоволна от самата себе си – липсата на секс засяга самочувствието на жените.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *