8 признака, че прекалявате със захарта

Както се казва, захарта е бяла смърт. Тя наистина се смята за едно от най-вредните вещества. Веднага щом кръвното ви стане твърде високо, то може да предизвика диабет и други сериозни здравословни проблеми: сърдечно-съдови заболявания, бъбречни проблеми и дори удар.
Независимо дали сте болни от диабет или не, вашият прием на захар трябва винаги да бъде наблюдаван. Тялото винаги изпраща сигнали, когато има нарушения. Има няколко сигурни признаци, че ядете твърде много захар.
Постоянно усещане за глад
Ако ядете много храни, които съдържат големи количества захар , нивото на глюкозата в кръвта се повишава значително. Това води до факта, че тя не прониква в клетките. В резултат тялото не получава необходимата енергия и иска храна. И това може да доведе не само до диабет, но и до затлъстяване.
Постоянна умора
това е същата ситуация, както и чувството за глад. С високо ниво на захар в кръвта, тялото става неспособно правилно да съхранява и обработва глюкозата. В резултат на това се чувствате не само гладни, но и уморени.
Често уриниране
Бъбреците обикновено не могат да преработват течността, ако нивото на кръвната захар е високо. Поради това тялото разтваря кръвта с вътреклетъчна течност, което от своя страна води до често уриниране.
Инфекциозни заболявания
Високите нива на захар създават благоприятна среда за възпроизводството на дрожди и бактерии. Инфекции на пикочните пътища могат да се появят при мъжете и при жените. Но при жените те са по-чести, ако нивата на захар са високи.
Често уриниране
Бъбреците обикновено не могат да преработват течността, ако нивото на кръвната захар е високо. Поради това тялото разтваря кръвта с вътреклетъчна течност, което от своя страна води до често уриниране.
Сухота в устата
Силното усещане за жажда и сухота в устата е сигурен знак, че използвате твърде много захар, защото това води до дехидратация. Разбира се, трябва да възстановите водния баланс, но изберете напитка без захар. В идеалния случай – вода.
Суха кожа
Сухата и сърбяща кожа е друг признак на прекомерна консумация на захар. Между другото, пилингът на кожата може да се случи на фона на всичко, споменато в предходните параграфи.
Проблеми с концентрацията
Както вече казахме, повишеното ниво на захар предотвратява навлизането на глюкоза, по-специално в мозъчните клетки. Следователно, човек едва ли взема бързи решения и обикновено мисли дълго време.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *