8 признака, че сте много по-привлекателни, отколкото си мислите

Понякога всички се съмняваме в собствената си привлекателност. Предпочитаме да се съсредоточим в недостатъците, които имаме. В умерена степен е полезно, защото развива желанието за самоусъвършенстване. Друг път обаче се вманиачаваме в несъществуващи дефекти или правим от мухата слон. Това може да отблъсне околните. Затова не забравяйте, че носите неповторимо излъчване, че имате свой чар и вероятно сте много по-привлекателни, отколкото си мислите. Ето и доказателствата:

1. Хората рядко ви правят комплименти.

Вероятно сте попадали в ситуацията да сте положили огромни усилия за външния си вид, но най-изненадващо не само че никой не ви прави комплимент, ами сякаш и никой не задържа погледа си върху вас. Обяснимо е да се срине самочувствието ви. Трябва да знаете обаче, че това поведение говори за точно обратното – вие сте очарователни. Според проучванията хората са склонни да правят по-малко или никакви комплименти на онези, които изглеждат изключително добре – просто защото те най-вероятно си го знаят. Това само по себе си е комплимент.

2. Най-сетне ви правят комплимент, но звучи безразлично.

Жените обикновено се обиждат от безстрастните, леко апатични комплименти. Или ги смятат за неискрени, или са разочаровани, защото са очаквали повече. Всъщност трябва да се чувствате поласкани, защото ако някой мъж ви направи подобен тип комплимент, означава, че приема красотата ви за даденост и просто е свикнал с нея.

3. Често се случва непознати да се опитват да срещнат погледа ви.

Обяснението е просто – един бърз поглед, придружен с усмивка, е ясен приятелски сигнал или израз на симпатия. Продължителният и директен поглед в очите е очевиден опит за установяване на контакт. А ако човекът продължава да ви наблюдава дири и след като сте отвърнали очи от него, най-вероятно силно сте привлекли вниманието му и ви се любува.

4. Хората повдигат вежди, когато ви погледнат.

Повдигането на веждите обикновено се случва автоматично и несъзнателно, когато видим привлекателен човек. Обърнете внимание на собствената си реакция следващия път, когато видите някой, когото смятате за привлекателен. Има няколко обяснения за това поведение – първо, това е начинът, по който показваме симпатия невербално; второ, това е подсъзнателен опит да отворим очите си по-широко, за да видим нещо или някой, който привлича вниманието ни.

5. Другият периодично прави „патешка уста“.

Ето още нещо, което правим неволево и несъзнателно, когато видим човек с привлекателна външност – изкривяваме устни в „патешка“ гримаса. Продължителността едва ли е повече от секунда-две и колкото и странно да звучи, то е свързано с желание за целувка. Този жест може да се сравни с облизването на устните, което също сигнализира за същото желание.

6. Хората не само че не се опитват да спазват дистанция, но се опитват да се доближат до вас.

Едва ли често ви се случва съзнателно да скъсявате дистанцията с хора, които са ви безразлични или дори малко отблъскващи. Ако си допаднете с някого по време на разговор, ще усетите, че разстоянието помежду ви постепенно започва да се топи. Това е явен знак, че взаимно сте си симпатични. Дори може да забележите кратко докосване по ръката.

7. Хората истински се изненадват, когато разберат, че страдате от комплекси.

Ако хората от обкръжението ви останат силно изненадани от факта, че се измъчвате от комплекси, това означава, че мнението им за вас е съвсем различно от вашето. Много по-важен е страничният поглед – явно несъвършенствата, които имате, във вашите очи са преувеличени. Ясен знак може да бъде и по-крайна реакция – да срещнете нескрито раздразнение от близките ви задето се оплаквате от несъществуващи проблеми.

8. Хората се държат или крайно мило с вас, или крайно нелюбезно.

Независимо дали срещате грубост, или неочаквано топло отношение, това означава, че хората не остават безразлични към вас. Самоувереният човек, който не страда от комплекси и се смята за привлекателен и успял, оценява същите качества у другите хора. Затова ако човек, когото смятате за добър и симпатичен, се отнася мило с вас, най-вероятно има същото мнение за вас

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *