8 сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието

Увереността е ключов фактор за успех и в кариерата, и в личния живот. Когато имате високо самочувствие и се цените, това прави впечатление на околните и така привличате хубави неща към себе си. За съжаление някои хора страдат от ниска самооценка, а понякога партньорите им са тези, които допринасят за това. Половинката ви може както да повиши самочувствието ви, така и да го смачка. Тези 8 знака издават, че сте в токсична връзка, която има негативно влияние върху вас и увереността ви.

1. Поема твърде много инициатива при вземането на решения

Ако вашият партньор винаги решава сам, може би си мисли, че не си струва да ви пита, защото не знаете достатъчно по темата или смята, че мнението ви не е важно.

2. Споделя общи снимки в социалните мрежи, без да ви пита

Сладко е, когато партньорът ви казва, че обича начина, по който изглеждате, независимо дали сте уморени, болни или сте облечени в анцуг. Но социалните мрежи са нещо публично и понякога просто не искате някой друг да вижда снимките, на които не се харесвате. Когато партньорът ви не ви пита, преди да публикува тези кадри, може да го интерпретирате като начин да ви покаже в по-лоша светлина, а себе си в по-добра. Това определено може да навреди на самочувствието ви. Дори той да не цели това, винаги е по-добре заедно да решите какви общи снимки да поствате.

3. Често ви прекъсва, докато говорите

Прекъсването е грубо. Понякога той няма задна мисъл – когато е прекалено развълнуван или се притеснява, че ще забрави да каже нещо. Но ако партньорът ви често ви прекъсва, когато разговаряте, това показва, че не се интересува от нещата, които споделяте, а това неминуемо се отразява негативно на увереността ви.

4. Съмнява се в решенията ви

Когато половинката ви няма доверие и често се съмнява в решенията ви, това не е добре нито за вас, нито за връзката ви. Вие сте възрастен човек и имате пълно право да решавате за себе си, дори понякога да грешите.

5. Върти ви очи

Езикът на тялото е мощно оръжие. Често това говори много, когато става въпрос за лична комуникация. Когато той си върти очите, докато казвате/правите нещо, сякаш ви изпраща съобщението: “Това, което току-що каза, е абсурдно”, което вие може да възприемете като: “Ти си глупава и те презирам в мислите си”.

6. Говори ви като на малко дете

Не е толкова приятно, когато един възрастен говори на друг сякаш е малко дете. Може да се почувствате неудобно и омаловажени, когато вашият партньор се държи по този начин публично или насаме. Ако той ви говори така, не ви показва уважението, което заслужавате.

7. Повторно прави нещата, които вече сте свършили

Ако половинката ви следи, за да преправя нещата, които вече сте направили, той сякаш ви казва, че сте неспособни. Със сигурност е удачно от време на време да се проверяват, особено ако са свързани с безопасност, но ако работата е свършена добре, не бива да пренебрегва усилията ви.

8. Заблуждава ви

Вашият партньор може да бъде стресиран от живота, разочарован от работата или притеснен от нещо. Но не е редно да си го изкарва на вас. Когато винаги е тъжен, ядосан или нетърпелив, ви кара да се чувствате виновни. Поради това може да сметнете, че той не ви харесва толкова много или пък, че не знаете как да го зарадвате. Но неговото щастие не е ваша отговорност. Той, разбира се, трябва да изразява чувствата си, но трябва да го прави правилно, за да се избегне ситуация, в която приемате всичко твърде лично, само защото ви липсва информация.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *