8 фирми се конкурират да чистят снега в Разлог и селата срещу 1 млн. лв.

Осем  фирми се борят за спечелването на обявената от община Разлог обществена поръчка за зимното поддържане и снегопочистване на общински пътища и улици в населените места на територията на община Разлог, която е по девет обособени позиции и тази година е обявена  за четири експлоатационни сезона. Общата прогнозна стойност на поръчката е 1 043 297 лева с ДДС.

Само един от подалите заявления участници ще се бори за спечелването на поръчката по всичките обособени позиции. Това е дупнишката фирма „Мегаинвест- Холд“ ЕООД. При проверката на документите й обаче комисията е установила несъответствия и е дала петдневен срок за отстраняването им. Пропуски са установени и при някои от останалите участници и също им е даден срок за отстраняването им и представяне на допълнителни документи.  Това са разложката фирма „Йорови“ ЕООД, представлявана от Христо Йоров, която за поредна година кандидатства за снегопочистването на пътищата в Разлог и Баня. Срок за отстраняване на пропуски е даден и на разложката  фирма „ПИБ Сървисис-08“, представлявана от Атанас Стойчев, която кандидатства по три  от обособените позиции – снегопочистването на селата Горно и Долно Драглище и Добърско и общинските пътища между тях, пътя Разлог- Годлево и улиците в самото село, както и по позицията за опесъчаване на улиците в общината. С пропуски е още „Агробилд“- Белица, представлявана от Георги Василев, която също ще се бори за гореописаните улици и пътища, без тези за Годлево.  Другите кандидати, които са с изрядни документи и са допуснати до следващия етап на процедурата- отваряне на ценовите оферти, са  белишката  фирма „Строителна къща Бела Ица“ на Тодор Василев, която също е заявила участие  за зимното поддържане на общинските пътища между селата Горно Драглище, Долно Драглище и Добърско и  улиците в тях, както и за тези в село Елешница и пътя до Палатик и Черешово, до границата му с община Белица. Сред изрядните участници са още  разложките  „Конима“ ЕООД на  Костадин Манов, ЕТ „Лъки-Кирил Кирилов“  и „Триада Транспорт и Логистик“ на Иван Стойчев, които са за по една обособена позиция. Те включват пътищата до вилните и курортни зони на Разлог. 

В законоустановения  срок комисията ще  излезе с решение кои от участници с констатирани пропуски в документацията ще  бъдат допуснати до следващия етап от процедурата – отваряне на ценовите предложения.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *