Р. Атанасова от Големо село: Съседката, служителка в община Бобов дол, затвори пътя пред къщата ми, плати на багерист, изкопа дигата на реката и водата може да залее дома ми

„Служителката в община Бобов дол Стефка Пешева затвори пътя пред къщата ми”, оплака се в редакцията ни Ракинка Атанасова от бобовдолското Големо село.

Ракинка Атанасова е на 80 години, 45 години е живяла в София, работила е като кранист и след като се пенсионирала преди 30 години, се върнала да живее в родното си село. Отглежда 16 кокошки, три кози, 12 пуйки в двора на селската си къща. Харчи пари само за хляб, всичко друго си произвежда сама – плодове, зеленчуци и месо.

Ето какво разказа тя пред репортер на „Струма”: “Проблемът ни със Стефка Пешева е от 10 години. Оттогава, мине не мине време, тя затваря пътя, като плаща на багерист да изсипва пясък. Този път бях вкъщи и видях как багеристът взе земя от дигата на реката, която минава покрай къщата ми, и затвори пътя. Вдигнах му скандал, но той продължи, платили са му и той си върши работата. По улицата, която затваря Стефка Пешева, е водопроводът на къщата ми, там е и стълбът за тока. Тя твърди, че пътят е част от имота й и не е отчуждаван и го затваря периодично. Стефка Пешева работи в общината и мисли, че може да прави каквото си иска. Сега с багера изкопа дигата и като придойде водата в реката, ще наводни двора и къщата ми. Преди 10 години едва не ни отнесе. Докъде ли не се жалвахме, от никъде няма помощ”, разказа Ракинка Атанасова.

Синът й Александър се оплака, че е викан в РУ – Бобов дол за това, че се е противопоставил на Стефка Пешева да не затваря пътя.

“Улицата не е нейна собственост. Използва, че работи в общината, и си прави каквото иска. Не зная докога ще ми издържат нервите и се страхувам да не направя някоя беля”, заяви Александър Атанасов, който дълги години е бил личен шофьор на шефа на чистотата в София.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона със Стефка Пешева. Ето нейната гледна точка по създалия се казус:

“В момента се извършва прокурорска проверка по случая в Районна прокуратура –  Дупница. Парцелите около къщата на Ракинка Атанасова са наши. Пътят не е официално регистриран никъде. Преди много години предците ни са се споразумели да отстъпят от имота, за да има път. Р. Атанасова има друг път за достъп до дома й. Проблемът е, че козите й не могат да минават по пътя, след като го затворих, но има друг път, по който могат да минават”, заяви Ст. Пешева.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *