80 мюсюлмани и християни почетоха Ифтар, организиран от кмета на Белица Р. Ревански

Над 80 представители на мюсюлманската и християнската религия се отзоваха на поканата на белишкия кмет Радослав Ревански за поредния Ифтар, който той даде в ресторант в Белица /на снимките/.

Временно изпълняващият длъжността районен мюфтия на Благоевград Ибрахим Мутасджиков, отговорникът за Коран курсовете за Южна България Айдън Мухамед, всички имами от общината, представители на джамийските настоятелства, архиерейският наместник на Разложката духовна околия отец Янко Русков, местният свещеник отец Николай Попов, пастор Сергей Кафеджиев, областният председател на ДПС Ведат Хюсеин, бившият кмет на Благоевград Лазар Причкапов, представители на местния бизнес, кметове на населени места от общината, общински съветници, директори на училища, общински служители и представители на читалищата се събраха на дълги трапези, за да почетат месеца на търпението, толерантността и опрощението Рамазан.

„В тези празнични дни осъзнаваме, че вярата ни държи здраво стъпили на земята и че религията и взаимното уважение помежду ни може да ни изведе от всяка една криза – и човешка, и социална. Благодаря на всички, които ме уважиха с присъствието си. За мен е чест!!!“, обърна се към гостите си младият управник на Белица, който цяла вечер следеше на масите да няма липси и присъстващите да се чувстват комфортно.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

5 Коментара

 1. Айше

  Питаите дървените босове по колко му плащат да им дава обекти. Но на територията България всичко е възможно

  Отговори
 2. Фатка

  А дали има някои Хасан примерно да боядисва яица. Как може бре Радко, ти се от себе си срамуваш, от името и вярата си. А сега ифтар дал. Това е не само подигравка, но и използване на религията за полиъически цели. Жалко, че имам имами, които ходят на ифтара ти.

  Отговори
 3. Али

  Радко пак си вдига акциите с платени публикации. Засрами се от името си бе капрул. Ето за това хората се отвратиха от ДПС, заради такива Радковци

  Отговори
 4. Мустафа

  До там я докарахме 21 век. Радослав от ДПС дава ифтар. И в ролята на какъв, за мюсюлманин ли се смята, защото се срамува от името си. А религиознте водачи- мюфтии са едни продажници, не ги ли е срам, Радослав дава ифтар и те отишли, ами ако сте истински му обяснете, че няма как да р мюсюлманин с такова име.

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *