HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

80 наследници на фамилия Зареви се събраха на родова среща

С много вдъхновение и слънчево настроение над 80 наследници на стария род на Никола и Йорданка Зареви от село Шатрово, община Бобов дол, се събраха на родова среща в Дупница.

„Родът ни тръгва от дядо Пене, който е роден в село Житуша, Радомирско. Той е осиновен от дядо Заре от село Шатрово. По-късно дядо Пене се жени за баба Ружа и им се раждат синове и дъщери. Дядо Никола се жени за баба Йорданка и им се раждат девет деца, а осем от тях остават живи. На тази среща има техни представители”, въвежда в родовата памет един от организаторите доц. д-р инж. о.з. полковник Валери Ангелов.

„Много се радвам, че се събрахме наследниците на дядо Никола и баба Йорданка. За нас тази среща е много вълнуваща, защото някои от братовчедите не сме се виждали от 15-20 години”, разказаха Райка, Юлия, Василка и Мариана.

Друг организатор на срещата – Явор Николов, е международен шофьор, дъщеря му Ванеса е студентка в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Тя е певица и поздрави своите роднини с народен танц.

На събитието присъства д-р Илия Льондев – син на известния лекар д-р Аспарух Льондев и брат на известния художник Константино Льондев, който живее и работи в Италия. „Моята майка Василка има две сестри – Елена и Иванка, а те са дъщери на баба Зорка. А баба Зорка е най-голямата от 8-те деца. Аз съм съдебен лекар във ВМА в София”, сподели развълнуван д-р Илия Льондев.

На събитието присъстваше и кметският наместник на село Паничарево, община Бобов дол, Христина Боянова Вангелова, която е дъщеря на Боян Николов Пенев. „Моят баща Боян Николов Пенев е третият син на Никола и Йорданка Зареви”.

Наследниците на големия род Зареви си спомниха за хубавите детски години. Повеселиха се с кръшни български хора и нежни блусове. О.з. полковник Валери Ангелов подари на роднините си своята книга „Из торбата с лакърдиите“ и табло с родословното дърво на рода Зареви.

Шопска салата, вкусни ордьоври, сочни пържоли с гарнитура и десерт бе част от богатото меню на веселата компания, за което заслугата бе на третия организатор Таня Ушатова. Събитието продължи със задължителната обща снимка на целия род, на първите братовчеди, на най-младите и завърши с пожелание родът на Никола и Йорданка Зареви да бъде жив и здрав и да се срещат всяка година.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *