Слави отива в Нова ТВ

Топтрансферът на медийния пазар у нас вече е на практика опечен – след 15 години в ефира на Би Ти Ви Слави Трифонов е готов да пристане на конкурентите от Нова ТВ, съобщава „Всеки ден“. След двете секретни рандевута между Дългия и боса на медията Дидие Щосел в средата на януари в столичния хотел „Маринела“ двамата са имали окончателна среща миналата седмица, на която са си стиснали ръцете, твърдят отлично информирани източници.

Трифонов и Щосел дали газ на преговорите, тъй като договорът на гологлавия водещ с Би Ти Ви изтича след броени дни. В типичен стил Слави до последно тъчеше на два стана и се опитваше да си договори оптимални условия и с двата канала. Изпълнителният директор на бившата медия на Мърдок Павел Станчев обаче се оказа костелив орех. Босът предложил на Трифонов шоуто му да се измести с половин час по-късно – от 23 ч., вместо както досега от 22,30 ч. Причината за това не е ясна, но от доста време между ръководството на Би Ти Ви и Дългия има сериозно напрежение.

Сериозен аргумент в отношението на медията да пусне дългогодишната си звезда да си ходи са и политическите амбиции на Трифонов, който напоследък превърна шоуто си в агитационна говорилня. Недоволството на Би Ти Ви набъбна още повече и покрай спадналия рейтинг на Трифонов в началото на годината. Във връзка с предложения нов час Станчев е оставил и вратичка в договора да се съкрати и времетраенето на предаването, което обаче ще значи и по-нисък бюджет.

Дидие Щосел пък отдавна загражда Слави, тъй като е в течение на драмите му с Би Ти Ви. Той бързо склонил на бюджета на шоуто, заложен от Слави. Преговорите обаче се проточили, защото Дългия поискал и тлъста сума „на ръка“, за да осъществи трансфера си, досущ като чалга футболните ни звезди от типа на Валери Божинов. В коридорите на Нова ТВ се шушука, че двуметровият хитрец е успял да си договори сума от порядъка на 2 милиона лева.

Павел Станчев вече недвусмислено е показал, че няма намерение да „преговаря с терористи“. Нещо повече, медийният специалист бил готов със заместник на Слави за праймтайма, който щял да бъде „голяма изненада“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *