Задържаните при акция охранителни полицаи са участвали в наркомрежа

Задържаните снощи служители на СДВР са имали действителна роля в наркоразпространението. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов във връзка със задържаните служители на СДВР, уличени в разпространение на наркотици, предаде „Фокус“.

„Снощи в рамките на операция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР , логистично обезпечена от специалните полицейски сили на столичната полиция, бяха задържани двама полицейски служители, уличени в лоши практики“, заяви главният секретар на МВР, като уточни, че става въпрос за извършени престъпления, свързани с наркоразпространенение. Той не пожела към момента даде повече информация по случая, но подчерта, че всеки един сигнал срещу полицейски служител веднага се придвижва и проверява по установения ред. 

„Ще бъдем безкомпромисни към това явление“, увери главен комисар Костов. Във връзка с информацията, че при задържането на единия от полицейските служители, той е използвал служебното си оръжие и е произвел изстрел, главният секретар коментира, че извършителят вече не е служител на полицията, а задържано лице и вече е привлечен като обвиняем. „За всички негови обяснения и съждения изложени по време на разпитите, се обърнете към Софийска градска прокуратура“, допълни Костов.

Той обясни, че въпросните служители, не са служители на сектор „Наркотици” към СДВР, а работят към „Охранителна полиция” в Столична дирекция на вътрешните работи и тяхната работа не е била свързана по никакъв начин с противодействието на наркоразпространението. „Имат действително участие в наркомрежа, това мога да кажа. Имало е пари, но няма да го коментирам. Те не са оперативни служители, тук не става въпрос за осигуряване на спокойствие на наркодилъри. Тези служители имат действителна роля в наркоразпространението“, разясни още главният секретар на МВР.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *