Полиция гони с кучета каналджии в гора край радомирско село

Радомирски полицаи задържаха четирима за укриване и пребиваване на чужденци. Акцията е проведена през нощта, когато униформени претърсили гориста местност в радомирското с. Радибош, махала „Попова”.

Пътувайки към мястото били забелязани три автомобила, като два от тях се опитали да бягат. След гонка е установена и задържана една от колите, шофирана от 37-годишният Р.Е. с постоянен адрес от София. Мъжът оказал съпротива, опитвайки се да бяга. Органите на реда установили, че шофира без книжка в едногодишният срок от лишаването му за същото деяние. Незабавно е започнато бързо производство по случая.

Претърсването на района продължило не само с жива сила, но и с полицейски кучета. Не след дълго били намерени още двама от групата – А.Н./27 г./ и 19-годишният К.А. от Радомир, заедно с управлявания от тях джип. През деня бил задържан в гр. Радомир и четвъртият участник в групата, 27-годишнят А.Р.

В къща, охранявана от четиримата криминалистите открили и задържали 14 чужденци, самоопределящи се като афганистански граждани. Двама от тях били малолетни, а трима непълнолетни. Седмина от групата били със статут на бежанци. Всичките четиринадесет човека са закарани в районното управление и с тях се подвеждат процесуално-следствени действия.  

Каналджиите са задържани за срок от 24 часа с полицейска мярка. Мъжете са криминално проявени. Р.Е. е познат с кражби, А.Н.с наркотични вещества и служене с подправени парични знаци, К.А. шофиране в нетрезво състояние и без книжка и А.Р. с унищожаване и повреждане и нанасяне на телесна повреда. Някои от тях са осъждани. Иззети са и трите автомобила, с които са се движили и охранявали района.

Започнато е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Радомир. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *