Вкараха в съда арменец за убийство в „Стотинката”

Пернишкият окръжен съд даде старт на делото срещу арменеца Артур Мхоян, който уби Драгомир заради жена. Към процеса бе конституирана като граждански ищец Антоанета Методиева, която живеела с жертвата на семейни начала и двамата имали детенце. Тя предяви и граждански иск за 25 000 лв.

Процесът започна с разпит на свидетели. Антоанета разказа пред съда какво точно се е случило във фаталната вечер на 1 февруари 2015 г.

„Беше Сурва и през деня имахме гости. Бяхме у Драгомир, с когото живеехме заедно от две години и половина. Вечерта му се обади приятел, че са се събрали в заведението „Стотинката“. Отидохме там около 22,30 ч. Бяхме компания и всичко си беше нормално. Мъжете пиеха алкохол, Драгомир си поръча водка”, разказва Методиева.

В един момент обаче се появила съпругата на Артур, която имала връзка с приятеля на Драгомир – Слави Фара. Жената поискала да й го набере по телефона, за да разговаря с него. Провела разговора в кухнята на заведението, в което помагала от време на време. След около час се повторило същото. Малко по-късно в заведението дошъл и Артур. Двамата със съпругата му започнали да се карат, а Мхоян я наричал с обидни думи.

„Беше вече късно и хората започнаха да си тръгват от заведението. Ние чакахме да дойде един приятел да ни вземе с колата, защото Драгомир беше пил и не можеше да кара. Тогава звънна Слави. Драгомир отиде до масата на Мхоян и съпругата му и я попита дали ще говори със Слави. Тя обаче го изгони“, продължи разказа си Антоанета.

Това запалило фитила на арменеца и между него и Драгомир започнала свада, която прераснала в сборичкване. Антоанета видяла как Драгомир паднал на масата, а Артур тръгнал към нея с кървав нож. Развикала се, а Мхоян я изритал по крака и избягал през вратата. Антоанета пък взела кърпа и започнала да попива кръвта, тогава още не знаела, че Драгомир е прободен смъртоносно в областта на сърцето. Била извикана полиция и линейка.

„Когато видях, че полицаите покриват главата на Драгомир, припаднах. След това ме изведоха и не помня нищо“, допълни пред съдиите Методиева.

Мхоян бе открит няколко дни по-късно. Той бе задържан в Радомир, където се укривал при сестра си.

Артур живее от години в Перник, женен е, в началото е търгувал на известния в Перник Руски битак. След това се захванал със сладкарница „Аврора“.

Мхоян е криминалнопроявен. Той е познат на органите на реда с нанасяне на средна телесна повреда, кражба, изнудване, обсебване и шофиране в нетрезво състояние.

Следващото заседание по делото е през месец май.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *