Изправят на съд животновъд от Банско, залял със запалителна течност жена на пазара, заплашил да я убие

До три години лишаване от свобода или наказание  пробация грозят 28-годишния Владимир Пицин от Банско, който в началото на септември миналата година заля със запалителна течност жена от белишкото село Краище и я заплаши с убийство. Той беше привлечен като обвиняем за извършеното престъпление по чл. 144, ал. 3 от Наказателния кодекс и ще бъде съден за закана за убийство.

Припомняме, че на 6-и септември миналата година на стоково тържище на ул. „Стефан Стамболов” в Банско между обвиняемия В. Пицин – местен животновъд и земеделски производител, и 57-годишната жена възникнал скандал. Мъжът се опитал да изгони от мястото жената, която била дошла да продава мляко, поради по-големия поток от хора и поради факта, че в курортен град като Банско може да продаде стоката си на по-добра цена.  Тя се явила обаче конкурент в очите на Пицин и той проявил агресия.

Пред очите на десетки свидетели на тържището се разиграл истински екшън. Пицин започнал да й отправя заплахи, но след като не успял да я изгони, я полял със запалителна течност по лицето и гърба и едва не драснал клечката. Само благодарение на намесата на присъстващите и на органите на реда било предотвратено по-сериозно нещастие.

След инцидента В. Пицин беше задържан в полицията за 24 часа, след което беше освободен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *