HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

231 абсолвенти философи се дипломираха в ЮЗУ

231 бакалаври и магистри от Философския факултет на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград се дипломираха на тържествена церемония в аулата на университета. Със семестриален успех „Отличен” /5,94/ и 6.00 от държавните изпити отличник на випуска стана благоевградчанката Аксения Ангелова, която завършва философия. Амбициозната млада дама, която продължава с магистратура по журналистика, сподели, че нямала трудни дисциплини по време на 4-годишното си следване, тъй като всичко изучавано й било много интересно. Тя благодари специално на курсовия си ръководител гл. ас. д-р Силвия Кръстева и на ас. д-р Атанаска Чолакова, като допълни, че след получената добра основа с философията и избраната магистратура в бъдеще мисли да се занимава с политика.

В словото си от името на абсолвентите Аксения посъветва колегите си никога да не утоляват жаждата си за знания и подчерта, че за самата нея е чест и привилегия да се нарече випусник на ЮЗУ „Н. Рилски“.

Церемонията по връчването на дипломите започна с емоционалното изпълнение на „Къде си вярна, ти, любов народна“ на петокласничката от ІІ ОУ А. Механджийска. Специален музикален поздрав отправиха и децата от Школата по народно пеене към Обединен детски комплекс – Благоевград.

Деканът на Философския факултет доц. д-р Борис Манов откри тържеството и поздрави абсолвентите от специалностите философия, социология, политология и психология. Той обясни, че общо 14 абсолвенти завършват с успех над 5.50, като 9-има от тях са отличени с плакети от ректора доц. д-р Б. Юруков.

„Днес вие напускате Философския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, авторитетно висше училище, което тази година чества своя 40-годишен юбилей. През тези четири десетилетия университетът се нареди сред водещите висши училища в страната. Можете да изпитвате гордост и удовлетворение от факта, че завършвате акредитирани и авторитетни специалности, в които обучението се извършва според европейските стандарти и което ви гарантира признаване на постигнатото навсякъде по света“, каза в първото си приветствие към абсолвентите като декан доц. д-р Б. Манов.

Зам. ректорът по научноизследователската дейност и докторските програми доц. д-р Г. Апостолов пожела на завършващите да се върнат в университета като магистри, докторанти, преподаватели и връчи дипломите на отличниците.

След миналогодишното си дипломиране като бакалавър, сега за втори път тогата облече кметицата на град Крън, община Казанлък, Теменужка Люцканова, вече магистър по социология. Управничката трети мандат със син абсолвент във Великотърновския университет призна, че ако се върне 5 години назад, отново би избрала ЮЗУ и същата специалност. „Социологията много ми помага при изучаването и взаимоотношенията ми с хората. Смятам, че всички кметове трябва да изкарат най-малко курс по социология“, категорична бе Т. Люцканова и отличи доц. д-р Мария Серафимова като образец за преподавател. Помолена да определи ЮЗУ с няколко изречения, кметицата отвърна, че може да направи това и с една дума – класа.

Друга отличничка, магистърът по социология Кристияна Сергиева от Перник, призна, че най-труден е бил изпитът й по „Статистически методи“, и каза, че всички преподаватели от катедра „Социология“ работели с голям хъс. Младата жена призна и че бъдещите й планове са свързани с докторантура и професионална реализация в социологическа агенция.

Председателят на Студентския съвет на ЮЗУ Емелина Заимова, която се дипломира като магистър по криминална психология, пък разкри, че вече е зачислена за редовен докторант по психология на труда и професионална психодиагностика с научен ръководител доц. д-р Бойко Николов. „Имала съм и трудни моменти по време на следването, но когато човек има цели и мечти, се справя с всички предизвикателства”, убедена е благоевградчанката.

Бакалавърът по политология Иво Иванов от Благоевград пък разказа, че се е насочил към магистратура по международни отношения, а в бъдеще се вижда като дипломат.

Надеждите си за дипломатическа кариера сподели и колегата му Теодор Йорданов. „Бях на 5-месечен стаж в Бундестага и на 6-месечен в Полша. Мисля да специализирам и в Европарламента”, разказа младият мъж, владеещ 4 чужди езика – английски, немски, руски и полски.

След като получиха дипломите си, абсолвентите си направиха снимки за спомен с роднини, близки и приятели, дошли да споделят емоционалния момент на завършването. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Смех

    Аксения Ангелова да отиде в Софийския университет на кандидатстудентски изпит, да я приемат да учи философия и да завърши с 5.94 и тогава да я титулувате отличничка, смешка, от село Крупник – философия, ахахаха, философията не е лъжица за всяка уста!!!!!! Тя в СОУИЧЕ не е завършила с 5.94, а в Югозападналия :ДДДДД

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *