Нов ад под небето! Пътници пращат потресаващи снимки от телефоните! Кръв по седалките! Ето какво стана

Самолет на авиокомпанията Thai Airways попадна в толкова силна турбуленция, че шестима пътници влизат в болница, а снимки от кабината показват пъленхаос и покрити с кръв седалки, пише Profit.bg.

Петима членове на кабинния екипаж също са ранени, когато полетът от Джакарта до Банкок попада в зона на турбулентност над Сингапур в понеделник. На борда на Boeing 777 има 72 пътници и 12 членове на екипажа.

Най-сериозно е ранен пътник, който е без предпазен колан и излита във въздуха, в резултат на което удря главата си. Седалката, на която седи, е покрита с петна от кръв.

Според пътници, които пътуват редовно по маршрута, обикновено в тези райони няма турбуленция. Екипажът също не я е очаквал, тъй като не са предупредили пасажерите да поставят коланите си.

Thai Airways публикува изявление на своята Facebook страница в понеделник, потвърждаващо броя на ранените. Компанията се извинява на пътниците, които са участвали в инцидента и е платила медицинските им разноски.

Според авиационните експерти, въпреки че турбуленцията е неприятна за екипажа и пътниците, до момента в историята на самолетната индустрия не е регистрирана нито една катастрофа, свързана с нея.

Съвременните самолети пък са така проектирани, че да издържат на турбуленция със сила, способна да откъсне дори крилото на машината.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *