82 години от рождението на иконата на българското кино и театър, актрисата Невена Коканова, почетоха актьорите от ДТ “Невена Коканова“ в Дупница

С маски и спазване на противоепидемичните мерки, директорът на ДТ “Невена Коканова“ гр. Дупница актьорът Валентин Балабанов, актьорите Василка Сумева, Виктория Янева, Иван Иванов, Божидар Попчев, организаторът “Културни институции” в община Дупница Анна Пепелджийска и техническият екип на театъра почетоха 82 години от рождението на иконата на българското кино и театър, актрисата Невена Коканова.

Те се събраха пред бюст паметника на актрисата, във фоайето на театъра.

“Колеги, събрали сме се на годишнината от рождението на нашия патрон, голямата актриса Невена Коканова. Днес щеше да навърши 82 години. Попитаха ме, ще правите ли тържество. По това време не се прави тържество, ще почетем нейната памет, и да помълчим“,…сподели пред своите колеги директорът на ДТ “Невена Коканова” г-н Валентин Балабанов, а след това присъстващите поднесоха цветя в нейна чест.

Незабравимата Невена Коканова е родена на 12 декември 1938 г. в гр. Дупница, изиграва над 50 роли, с които пресъздава едни от най- запомнящите се женски образи в българското кино. Изпълнява ролята на Ирина от екранизацията на романа “Тютюн”, Лиза от “Крадецът на праскови”, Ана от “Карамбол”, Неда от “Отклонение“, Герда от “С дъх на бадеми“, Боряна в “Опасен чар“ и много други.

Николая Иванова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *