Знаете ли защо не бива да се протягате на масата

Ние сме заобиколени от различни поличби и суеверия. Едни от тях ние безпрекословно следваме, а на други просто не обръщаме внимание.Например, едва ли някой се е замислял защо не трябва да се протягаме на масата? Тези, които стриктно се придържат към правилата на етикета, просто не биха си позволили такава слабост, защото най-малкото могат да ударят някой случайно или да обърнат чинията с храна.Но ако погледнем по- дълбоко в същността на това се оказва, че някои не просто не бива, а дори им е противопоказно да се протягат, докато седят на масата. Тази категория включва младите момичета, които мечтаят в близко бъдеще да свържат съдбата си с перспективен млад мъж. Така че, ако такива момичета често се протягат сутрин на масата, е много вероятно да не намерят своя кавалер и да си останат стари моми.
Също така, според древните суеверия, не е желателно да се протягате на на масата, ако по-възрастен човек седи срещу вас. Протягайки се вие отдавате своята енергия, а масата в този случай е равнината, по която изтича тази енергия.
Да се протягат на маса, на която има чаша вода е нежелателно за женени мъже. Предполага се , че с такива действия, те привличат в къщата си съперник.
Зад бюрото също не бива да се протягате – така можете да забравите всичките си знания.
Тези, които са скептични по отношение на такива поличби могат да ги пренебрегнат, а който следва суеверията, преди да се протегне трябва да провери дали не влиза в някоя от изброените по-горе категории. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *