827 учители и непедагогически персонал в Кюстендилско се подлагат на антигенни тестове, 485 са се записали за ваксиниране

827 учители и непедагогически персонал от област Кюстендил са заявили желание да се изследват за Ковид-19, информира Мая Стойчева, началник на Регионално управление на образованието – Кюстендил. Всяко едно от учебните заведения направи пълен списък на всички, които желаят или не желаят да се тестват, като данните се представиха в РЗИ. Очаква се бързите антигенни тестове да бъдат доставени в Регионалната здравна инспекция. Там ще се извърши и обучението на медицинските сестри от училищата, които ще извършват на място в учебните заведения изследването, което е доброволно и безплатно. 

Антигенните тестове вече са масова практика в столичните лечебни заведения. Всички пациенти, които постъпват за хоспитализация, се подлагат на тях. Резултатът излиза точно след 40 минути.

Мая Стойчева допълни, че първоначално 371 учители и 105 души непедагогически персонал са се записали за ваксиниране, а след това допълнително са се записали още 14.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *