СЛЕД 2 ОПИТА ЗА ГРАБЕЖ! Жената, която си купи газов пистолет и с 6 изстрела прогони крадци, напусна дома си от страх от нови ромски набези

Рада Проева, която миналата седмица прогони с газов пистолет крадци, които опитаха да проникнат в къщата й в гърменския квартал „Заграде”, не издържа и се пренесе. Тя отиде да живее в родното си село Елешница, съобщиха нейни съседи.

Рада Проева, която е от Елешница и е вдовица, преди 15 години се запознава с вдовеца Борис Попов, активен деец на гърменското читалище, на мероприятие в Елешница, в чието читалище тя е била голям активист. Двамата се харесват и кавалерът предлага да живеят заедно. Последва едно страхотно, щастливо петгодишно съжителство, но Борис умира. Той има две деца, които са в чужбина, те насърчават Рада да остане да живее в къщата и да я стопанисва. Вече десет години, откакто Борис е починал, 65-годишната Рада, която е с едва 200 лева пенсия, живее в гърменския квартал и работеше като касиер на пункта за събиране на желязо, където основните клиенти са ромите от „Кремиковци“.

Както вестник  „Струма“ писа, след първия опит за обир тя си купила газов пистолет. На другата вечер е бил вторият опит за обир, осуетен с нейните шест изстрела. Рада се чувствала притеснена, след като медиите разказаха случая, и решила да напусне последното си семейно гнездо и да се прибере в родната Елешница при сестра си.

Къщата на Борис Попов в гърменския квартал „Заграде” остава напълно безстопанствена и съседите се притеснават, че тя тотално ще бъде плячкосана от кремиковските роми.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *