Великденско чудо: Дете оцеля след токов удар на надлез в Белослав

Токов удар на надлез в Белослав едва не уби дете. След инцидента 12-годишно момче е със сериозни изгаряния. Александър и негов приятел се качили на моста, за да се порадват на гледката от високо. Детето се подпряло на парапета и се навело, след което било разтресено от ток, паднало и загубило съзнание. Баба му разказва, че Александър целият бил в кръв, когато го намерила, съобщава bTV. 

С изгаряния втора степен, пукната глава и комоцио момчето е прието във Военноморската болница във Варна. За щастие операция не се налага, но остава рискът от нов инцидент.

Това не е първият нещастен случай на надлеза. Преди четири години човек е бил поразен от токов удар на същото място. Въпреки това, след инцидента с детето преди повече от десет дни, съоръжението все още не е обезопасено.

Кабелите за влаковете под моста са на сантиметри от надлеза. Системата на жп инфраструктура не е регистрирала инцидент по трасето.

„Това е доста опасно съоръжение, отдолу минават високоволтови кабели, тоест племенникът ми го е поразила волтова дъга от 25 хиляди волта, голям късмет, че е оцелял”, каза Добрин Димов, вуйчо на Александър.

Преди години съоръжението обслужвало бивш завод и било оградено. Сега достъпът е свободен. А собствеността неясна – на завода, на общината или държавата, чиито пътища минават отдолу, или на Железопътна инфраструктура.

Кметът на Белослав Деян Иванов обеща, че ще се погрижат да сложат обозначителни табели, че това не е пешеходен мост.

Чий е мостът – полицията ще каже след месец, когато приключи проверката.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *