Ягодов мус

Необходими продукти

500 г ягоди

4 с. л. захар за ягодите

4 с. л. коантро или друг портокалов ликьор

2 белтъка

4 с. л. захар за белтъците

2 с. л. глюкоза

4 с. л. вода

1 ч. ч. течна сметана

1 ч. ч. заквасена сметана

за гарниране:

4 бишкоти

50 г шоколад

4 цели ягоди

4 стръка розмарин

Начин на приготвяне

Ягодите се пасират заедно със захарта и ликьора. От тях се отделят 4 ч.л., които се поставят на дъното на чаши или купички, в които ще се сервира мусът.

Слагат се да се разтопят захарта, глюкозата и водата, като трябва да се получи гъст сироп. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг и към тях на тънка струя се добавя захарният сироп при непрекъснато разбиване.

Разбиват се на гъст крем заквасената и течната сметана. Прибавят се внимателно ягодовото пюре и белтъците. Мусът се сипва върху ягодовото пюре и се оставя в хладилника до момента на сервиране.

За украсата шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна и в него се потопяват бишкотите от едната страна. Мусът се поднася с бишкоти, цели ягоди и стрък розмарин.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *