Пълнено гергьовденско агне

Необходими продукти:
1 цяло агне с дреболиите

5—6 връзки пресен кромид лук,

1/2 чаена чаша ориз,

1/2 чаена чаша стафиди,

1 връзка магданоз,

1 връзка копър,

3—4 стръка джоджен,

2 супени лъжици червен пипер,

150 г масло, сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сварените в подсолена вода агнешки дреболии се нарязват на дребни парченца. В част от мазнината се задушава ситно нарязаният лук и към него се прибавят червеният пипер, дреболиите, стафидите, ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен, предварително свареният докато омекне ориз и сол на вкус. С така приготвената смес се пълни предварително изчистеното, измито добре и осолено агне. След зашиването на отвора, през който е сложена плънката, агнето се намазва с маслото, покрива се с булото и се поставя в тава, на дъното на която са наредени пръчици. В тавата се налива малко вода, за да остане агнето сочно при печенето. След поставяне на агнето в пещта вратата й се замазва.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *