
Необходими продукти:
1 цяло агне с дреболиите
5—6 връзки пресен кромид лук,
1/2 чаена чаша ориз,
1/2 чаена чаша стафиди,
1 връзка магданоз,
1 връзка копър,
3—4 стръка джоджен,
2 супени лъжици червен пипер,
150 г масло, сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварените в подсолена вода агнешки дреболии се нарязват на дребни парченца. В част от мазнината се задушава ситно нарязаният лук и към него се прибавят червеният пипер, дреболиите, стафидите, ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен, предварително свареният докато омекне ориз и сол на вкус. С така приготвената смес се пълни предварително изчистеното, измито добре и осолено агне. След зашиването на отвора, през който е сложена плънката, агнето се намазва с маслото, покрива се с булото и се поставя в тава, на дъното на която са наредени пръчици. В тавата се налива малко вода, за да остане агнето сочно при печенето. След поставяне на агнето в пещта вратата й се замазва.