5 неща, които носят риск за здравето ни

В ежедневието си използваме какви ли не продукти, като козметика, почистващи препарати и много други. Но голяма част от тях, въпреки че смятаме, че са създадени с грижа за здравето и красотата, всъщност носят и известни рискове за здравето.

Ето някои от тях:

Антибактериалните сапуни и дезинфектиращите гелове за ръце
Почти всеки носи у себе си подобен гел за почистване на ръце или в дома, офиса, има диспенсър с антибактериален сапун. Истината е, че тези продукти елиминират много бактерии и микроби, но те нямат ефект върху много други микроорганизми и вируси, които ни разболяват.

В някои проучвания се споменава, че в антибактериалните сапуни се съдържа компонент, наречен триклозан, който има редица неблагоприятни последици за здравето, включително създаване на резистентност към антибиотици и ендокринни смущения.

Антиперспиранти
И тях почти всеки ги използва, за да намали нежеланото изпотяване. Тези продукти умишлено спират телата ни да правят това, което по природа им е дадено – да се потят и чрез потта да отделят токсин и от организма. Но антиперспирантите съдържат много вредни химикали, които през кожата навлизат директно в кръвта.

Памучни тампони
Как почиствате ушите си? Вероятно ползвате спрей за уши или памучни тампони. Но оказва се, че памучните тампони не са толкова здравословни, защото ако премахват някаква част от ушната кал, останалата я вкарват навътре в ушния канал.

Продукти за почистване
Някои от ежедневните почистващи продукти съдържат много токсични съставки. За съжаление много хора не са наясно с това. Има много нетоксични алтернативи, които също имат добър почистващ ефект.

Гъба за баня
Гъбите за баня са една добра среда за развитието на бактерии. За да избегнем този проблем, е много важно да ги изсушаваме добре, да ги сменяме често, а най-добре да използваме такива, които са направени от естествени материали.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *