HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Убийцата на бебето от Кърджали остава в ареста

25-годишната Наджие Муса от Кърджали, която уби бебето си остава в ареста. С постоянна мярка за неотклонение е и брат й Исмаил Муса, който е обвинен в съизвършителство, syob]awa “24`asa”. Това реши окъжния съд в Кърджали. Двамата са направили пълни самопризнания непосредствено след задържането им от полицията на 5-ти май. Сестрата и братът бяха задържани 2 дни след като мъртво новородено беше открито, захвърлено в храсти край тоалетна в кърджалийския кв. “Възрожденци”.

“Не съм искала да убивам детето. Беше ме страх. Оставихме го на улицата, за да го намери някой”, заяви Наджие. Тя е забременяла в период, в който с мъжа си били разделени. Според криминалистите бебето е било живо, когато са го подхвърлили в храстите. Било е голо и увито в бродирана калъфка от възглавница. Причина за смъртта му е измръзване. Момиченцето е било родено седмица по-рано. Майката е родила сама, без лекарска помощ. Обяснила пред разследващите, че е гледала в интернет какво трябва да прави при раждане.

“Не знаехме, че е бремена. Мислехме, че има женска болест”, заяви свекървата на убийцата Наталия Нешкова, която беше дошла пред съда с другите 3 деца на снаха си. През последните месеци от бремеността си Наджие казвала на роднините си, че има миома и затова коремът й расте. След раждането обяснила в дома си, че е ходила на лекар и той е изсмукал миомата със система. Братът Исмаил разбрал за бебето в деня на раждането му. Видял го в леглото на сестра си. Тя му обяснила, че бебето е поххвърлено в дома им от някого. Седмица по-късно убедила Исмаил да носи бебето и му посочила мястото, където да го остави.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *