40-г. Иван Мицев от с. Поленица е загиналият в катастрофата в Белгия между автобус и 2 ТИР-а

Санданското село Поленица потъна в траур, след като се разбра, че 40-годишният международен шофьор от селото Иван Мицев е загиналият българин в тежката катастрофа в Белгия, която стана навръх Гергьовден между туристически автобус и два камиона.

Трагедията се разиграла на магистралата в района на град Албек. Автобусът на два етажа, който превозвал 84 пътници, се ударил в спрял белгийски камион, а след това в автобуса се врязал тир, шофиран от 40-годишния Иван Мицев, който е починал на място. Шофьорът на другия камион в тежко състояние е транспортиран за болница, а 25 туристи са ранени.

Иван Мицев е семеен, има две деца – момче и момиче, в селото го знаят като много трудолюбив. Пред близки преди време споделял, че вече се чувства изтощен от професията си и трябва да помисли за друга работа. Открай време се справял с трудностите в живота. Той бил международен шофьор от дълги години, семейството му го очаквало да се прибере от път в дните след празниците, тъй като бил заминал още през януари тази година. Според запознати фирмата, към която е работил, е петричка.

Иван и брат му Георги загубили баща си преди години, който загинал нелепо в Русия. Трагедията тогава направила братята много силни и работливи мъже, които разчитали единствено на двете си ръце, коментират техни съселяни. Майка им, която вече е пенсионерка, се налагало често да ходи в Гърция на гурбет. Бащината къща реставрирали с двор за чудо и приказ и я направили образцов дом.

Съпругата на Иван – Петрана, също е много кротка и работлива жена. Семейството било за пример в селото, разказват потресени съседи на почерненото семейство.

Тялото на Иван Мицев все още не е транспортирано за България, тъй като процедурата изисква време за подготвянето на документите. Очаква се към края на седмицата трупът на младия мъж да бъде докаран от траурна белгийска агенция. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *