Над 3400 семейства се подписаха в декларация в подкрепа на санирането

Над 3400 семейства в Благоевград са се подписали до този момента в декларация против спирането на процедура по саниране на 73 обособени позиции по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за които е входирана жалба в КЗК от страна на местна фирма.  В подкрепа на санирането, парафа са си положили и граждани, чиито блокове не са засегнати от жалбоподателите. И към този момент в Община Благоевград продължават да постъпват подписани декларации в подкрепа на продължаване на процедурата по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

 Семействата, подкрепящи идеята Благоевград да се превърне в по-красиво място за живеене, са категорични, че тяхното изрично желание е да бъде продължена процедурата и че блоковете трябва да се санират в най-кратки срокове. Благоевградчани се обединиха около идеята за стартиране на подписка след като стана ясно, че фирмата „Галчев инжинеринг“ е входирала жалба в КЗК с искане за налагане на временна мярка за спиране на процедурата  за 73 обособени позиции в Благоевград. Посоченият от фирмата мотив е, че с действията си защитават обществения интерес. От постъпките на фирмата-жалбоподател обаче са засегнати около 20 000 души, които очакват домовете им да бъдат обновени.

 Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов е категоричен, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград ще бъде реализирана в предвидения обем, въпреки подадените жалби, защото има подсигурено финансиране и подписаните договори са обезпечени. Заради подадените жалби обаче  е възможно да бъдат удължени сроковете за приключване на строително-монтажните работи по сградите.

На 28 април в КЗК бе подадена жалба, касаеща решение за откриване на процедура по избор на изпълнител за саниране на 73 обособени позиции, чиито търг е нарочен за края на месец май.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *