Болничният шеф Р. Тимчев се похвали през здравната комисия с разплатени 137 хил. лв. дългове, съветникът д-р К. Кирилов остро го разкритикува

Здравната комисия към Общински съвет – Дупница изслуша управителя на общинската болница Росен Тимчев за работата му за двата месеца на поста. От Министерството на здравеопазването са преведени 137 000 лв., които са дали глътка въздух за разплащане на стари задължения, болницата ще получи още 114 000 лв. за здравно обслужване на високопланински населени места, увери Росен Тимчев.

Бившият зам. директор на болницата, общинският съветник от ЕНП д-р Кирил Киролов, по повод данните, изнесени от Росен Тимчев, заяви: „Росен Тимчев не изпълнява програмата, която набелязахме при проверката на болницата, когато управител беше д-р Л. Таушански. Единственото нещо, което е свършил новият болничен шеф, е 10%-то съкращение. От месец и половина не може да подготви документите за саниране на болницата. Ние, общинските съветници, му предложихме първо да направи ремонт на болницата отвътре, а след това да стане санирането. Това не е направено. Тези 137 хиляди лева от МЗ, които е получил, са заработени през миналата година във фтизиатрия и психиатрия. Това не е негова заслуга. Сумата от 114 000 лв. пък се отпуска от МЗ на всички болници в страната, които обслужват високопланински селища. Росен Тимчев си прави пиар и нищо повече“, категоричен бе д-р Кирил Кирилов.

Финансовият директор на конкурентната частна болница, общинският съветник от ОДБ Костадин Костадинов, пък бе на друго мнение: „Росен Тимчев се справя добре. За два месеца няма възможност да направи всичко, което е предписала финансовата комисия, която набеляза няколко точки, които трябва да се изпълнят, за да може болницата да се вдигне на крака“, заяви Костадин Костадинов.

Кметът на община Дупница Методи Чимев също е присъствал на заседанието на здравната комисия, на което е изслушан Р. Тимчев. Ето какво заяви М. Чимев след заседанието: „Избраният за управител г-н Тимчев бе част и от комисията, която Общински съвет – Дупница определи за проверка на болницата. Така че той трябва да спазва направените предписания в доклада. За мен като кмет е най-важно общинската болница да я има и да функционира, защото не може да лишим хората от медицински грижи“, категоричен бе М. Чимев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *