Известният в Разложко бизнесмен Стоян Стоянов глобен от НАП заради хотел „Мурите”

Глоба в размер на 500 лв. отнесе фирма „Елерокс Мениджмънт“, представлявана от бизнесмена Стоян Стоянов и стопанисваща хотел „Мурите“ в м. Бетоловото край Разлог, заради разлика в касовата наличност на рецепцията на хотела и фискалното устройство в размер на 59,90 лв. Заради нарушението на фирмата е издадено наказателно постановление и й е наложена санкция в размер на 500 лв. от заместник-директора на ТД на НАП – София, която обжалват в съда, но беше потвърдена от разложките магистрати.

Съдът счете, че в хода на съдебното производство са събрани достатъчно доказателства, че констатираното нарушение е извършено, с което е нарушена наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства. Констатираната касова разлика не е отречена и от фирмата жалбоподател, която обаче посочва, че сумата от 59,90 лв. е изведена от касата, за което е пуснат разходен касов ордер в полза на шофьора на дружеството, и това извеждане на сумата е било отразено в касовата книга на едно от фискалните устройства, намиращи се на рецепция.

Магистратите счетоха, че посоченото възражение е несъстоятелно, тъй като не дава яснота защо сумата не е отразена като служебно изведена в самия касов апарат, както и че посочената от жалбоподателя причина е без правно значение.

Съдът не констатира нарушения и по отношение на правилата при съставяне на акта за установяване на административно нарушение, въз основа на който е издадено наказателното постановление. Заключението на магистратите беше, че и двата документа са издадени от компетентни лица при стриктно спазване на процесуалните правила, поради което наказателното постановление беше потвърдено и счетено като правилно и законосъобразно. На дружеството жалбоподател беше даден 14-дневен срок за обжалване на решението пред Благоевградския административен съд.   

Името на небезизвестния бизнесмен в Разложко Стоян Стоянов нашумя през последните години покрай скандалите с обработваемите земи и отпускането на субсидии. Стоян Стоянов многократно беше замесван в схеми заедно с дясната си ръка Стефан Донев и бившата кметица на Бачево Соня Кулинчева. Името на една от фирмите на Стоянов –  „Био ферма Мурите” ЕООД, през 2014 година беше публично оповестена от Министерството на земеделието и беше сред засечените от ведомството, разделили изкуствено нивите си на малки стопанства с единствената цел да получат по-високи субсидии.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *