„Слугините” излизат на сцената на IV Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”, продължава със „Сбогом, мъник”

Втората фестивална вечер от Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” започва днес, от 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров” . На Голяма сцена Народен театър „Иван Вазов” ще представи постановката на Диана Добрева по текст на френския поет, драматург и романист Жан Жьоне. Преводът е дело на Валентин Маринов- Пело, сценографията и костюмите са на Диана Добрева,музиката е на Петя Диманова. В ролите влизат пет актриси – Александра Василева, Диана Добрева, Жорета Николова, Миа и Ниа Шишкови.

За втора поредна година, след „Къщата на гнева”/през 2015 г. /, Диана Добрева се завръща с участие в „Тара-ра-бумбия”, но този път не само като режисьор, а и като актриса.  Нейната роля (на господарката) е малка, но ярка. Това, което прави, режисирайки сама себе си, действа като магнит за публиката. Точно когато си на път да се изгубиш в словесния порой на интригантстващите слугини Клер (Александра Василева) и Соланж (Жорета Николова), излиза Мадам с цялата си пищност, високомерие и злост и те връща в играта. 

Сценичната акция на Валерий Пърликов по „Freedomland” от Ричард Прайс започва от 21.00 часа, зад кулисите на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров”. Ателие за алтернативен театър „VIA NEGATIVA” показва с акцията, че близостта е „болка за умиране” и предел на идентификацията на актьорите с персонажите. Мултимедийните елементи на от своя страна оформят изобразителността на „заснемане на живо”, като предлагат на зрителя монтирана в хода на акцията партитура на основната сюжетна парадигма. Публиката ще си взаймодейства с и напълно ще навлезе в „субективната действителност” на персонажите. Графичният дизайн, който ще допълва обстановката е на Христо Янков, а в ролите благоевградската публика ще види Анета Янкова- Първликова, Явор Костов и Николай Чилов.

Билетите за всички постановки от IV Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” могат да бъдат закупени  на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров” и са на символични стойности, като за ученици и студенти има отстъпки. Заповядайте!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *