Освободен предсрочно за убийството на болната си майка: Ядоса ме и я пребих

Бургаският пандизчия Дойчин Янков ще излезе на свобода 1 година и 8 месеца преди изтичането на присъдата му за убийство, информира „Флагман“. Янков влезе в криминалните хроники преди години, заради това, че буквално размаза от бой собствената си майка Милица навръх най-женския празник, в който трябваше да й отдаде почит – 8-ми март. 

Жестоко убийство бе извършено в жилището им в бл. 19-ти в ж.к. „Славейков”.

За хладнокръвното умъртвяване на болната жена Дойчин получи 10 години затвор. Разследването тогава доказа, че той е убил родната си майка след множество удари по главата и тялото, които довели до счупени кости и масивен мозъчен кръвоизлив, причинен от тежка черепна травма.

Днес той се яви в кулоарите на Бургаския окръжен съд, но не изглеждаше да се разкайва за стореното. Значително състареният след близо десетилетие зад решетките мъж гледаше журналистите изпод вежди. „Ядосваше ме, затова я набих! Не съм я убивал, когато приключих, още си беше жива. Направих го, защото пишкаше в леглото”, троснато и без капка жал си припомни случая Янков.

При влизане в съдебната зала обаче поведението му коренно се промени. Той се прекръсти и разпалено обясняваше на съдия Захарин Захариев колко се разкайва за жестокото убийство. „Много съжалявам! Бях пийнал и затова реагирах така. Моля да проявите милосърдие и да ме освободите”, почти през сълзи говореше Янков.

В крайна сметка, убиецът беше освободен предсрочно и ще продължи да живее в същия апартамент, където размаза болната си майка. Той ще съжителства със сина си, с когото по думите на директора на затвора Бранимир Мангъров вече изгладили конфликтите помежду си.

Освен него още 9 лишени от свобода бяха освободени предсрочно от Бургаския затвор. Единственият, който остава зад решетките, е Методи Евтимов.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *