15-годишен стана най-младият дебютант в мъжкия тим на „Беласица“ за ХХІ век

Георги Спасов е поредният футболен талант от ДЮШ на „Беласица“, дебютирал в мъжкия тим на комитите след рестарта на кампанията през пролетта. Фланговият щурмовак влезе в края на мача срещу „Пирин“ /ГД/ и го стори на 15 години, 5 месеца и 9 дни, което автоматично го превръща в най-младия дебютант при бяло-червените от началото на ХХІ век.

Израсъл под опеката на треньора-доайен Никола Шаламанов, в един период от развитието си петричанинът се пробва и в „Литекс“, след което се завърна у дома. През последните месеци Спасов играеше за младшата и старшата  възраст на „Беласица“, вкара и първото попадение за по-големите при победата с 3:1 срещу ФК „София“ преди седмица. Той бе част от мъжкия състав в хода на априлските и майските тренировъчни занимания, а доволният от старанието му наставник Ангел Славков бе обещал да го пусне в игра до края на първенството, което вече е факт.

При столичния специалист още на старта на пролетния дял мъжкия екип сефтоса 16-годишният Запро Динев, който влезе и в полезрението на селекционера на родните национали /U17/ Викторио Павлов. През пролетта за „Бела“ дебютира и Ивайло Златков, който първо бе санкциониран за дисциплинарно нарушение на вътрешния правилник, а после отбеляза дебютния си гол за комитите при 4:0 срещу „Балкан“ /Варвара/. Със суха мрежа започна и дебютантът под рамката на петричани Марио Василев при 5:0 над „Чико“ /Бяга/ в Коларово.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *