Refan-728×90-July-2019
Топ теми

Вкусни милинки

Необходими продукти:

20 грама прясна мая

1 с.л. захар

1/2 пакетче масло

1 ч.л. сол

2 с.л. олио + още 1 щипка за заливката

2 яйца

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в топличката вода.

Брашното се пресява в купа, прави се кладенче и в него се изсипва сместа с маята, захарта, солта и яйцата. От всички продукти се омесва меко тесто, което се разделя на малки топчета.

Топчетата се намазват с олио и се нареждат е намаслена тава. По желание между топчетата може да се натроши сирене. Оставете малко разстояние между топчетата, те ще втасват.
Оставете милинките да втасат около 1 час в топло помещение.

Фурната се загрява до 190 градуса. През това време маслото се разтопява, в него се прибавя сол и 2 с.л. брашно. С тази заливка се намазват милинките с помощта на четка.

Пекат се докато отгоре милинките се зачервят.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *