Божи човек пожела на „Мечетата“ да достигнат славата на Роси, Дзоф и Гунди

Пети рожден ден отбеляза петричкият ДФК „Мечетата”. В началото на празника, проведен на стадиона в с. Митиново, архиерейският наместник отец Ангел отслужи тържествен водосвет, освети празничния курбан и пожела на малките футболисти да достигнат славата на Паоло Роси, Дино Дзоф и Гунди. Създателят на клуба Ивайло Стоянов направи кратка ретроспекция на успехите на школата и върна стотината си питомци към първите дни от клубната история.

„Не мога да обещая, че синовете ви ще станат добри футболисти, но ви гарантирам, че ще станат добри хора”, емоционално се обърна към множеството присъстващи родители топреферът на Югозапада, анонсирайки новината, че клубната формация /род. 2002/2003 г./ е поканена на награждаването на шампиона „Лудогорец” в Разград идния уикенд и за участие в мач, като част от клубния кастинг за подрастващи, организран от домакините.

Сред уважилите събитието бяха петричкият градоначалник Димитър Бръчков, общинският председател Георги Динев и членът на Дисциплинарната комисия към БФС Георги Камишев. След като разряза празничната торта, Д. Бръчков пожела нови спортни успехи на детския футболен клуб, след което подари плакет, поздравителен адрес и футболни топки на ръководството на „Мечетата”. Иво Стоянов и неговият екип се погрижиха щедрата почерпка от димящата около терена скара да стигне до всички, фолкпевецът Карамфил Божиков поздрави присъстващите с китка македонски песни. В гвоздей на празненството се превърна мачът от областното първенство за деца между „Мечетата” и „Банско”, завършил 2:2.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *