Н. Чакърдъкова и бизнес партньорът й В. Циров единствени от Пиринско в националното ръководство на АБВ

Народната певица, неврокопчанката Николина Чакърдъкова, и бизнес партньорът й във „Фолклор тв” ЕООД Васил Циров, където той е управител, а едноличен собственик на капитала е фондация „Николина Чакърдъкова“, са двамата представители от Благоевградска област в новия Национален съвет на АБВ. Бизнес двойката беше в националното ръководство и до момента заедно с бившия областен управител Владимир Димитров, но последният не бе номиниран за нов мандат и така представителите на Пиринско в най-висшия ръководен орган на президентската партия намаляха от 3 на 2.

За Димитров се знаеше, че няма шанс да остане още 2 г. в Националния съвет на АБВ заради прякото му участие в разцеплението на благоевградската структура преди местните избори миналата година – тогава той бе един от водачите на отцепилите се поради несъгласие с решението на експрезидента Георги Първанов и Румен Петков структурата да подкрепи кандидат-кмета на ЕКИП Владимир Елезов. Голяма част от отцепниците тогава преминаха в други партии, а Елезов не само стана член на АБВ, но и бе избран за председател на общинското ръководство в Благоевград, а сега е и с шансове на предстоящата областна конференция да бъде избран и за областен лидер.

Повторното влизане в 55-ченния Национален съвет на АБВ на Чакърдъкова – водач на листата на АБВ от последните парламентарни избори, и Циров, който тогава бе шеф на предизборния щаб в областта, обаче бе посрещнато със сериозна доза недоумение от делегатите на вчерашния втори конгрес на партията, тъй като в партиен доклад след парламентарните избори двамата бяха посочени като най-пасивните активисти в региона, които не успели да учредят дори един клуб на АБВ в родния им Гоце Делчев.

На конференцията снощи в НДК от Благоевградска област присъстваха около 50 души, а най-голяма бе групата от Благоевград – 7 души. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *