HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пълен хаос в болницата! Дарители демонтират климатиците, уволнени медицински сестри търсят помощ

Медицински сестри и санитар от закритото отделение по хемодиализа са търсили помощ от кмета на Дупница Методи Чимев отделението да бъде запазено. Аргументите им били, че в отделението лекарска помощ получават тежко болни пациенти с бъбречна недостатъчност, а и със закриването му персоналът остава на улицата.

Кметът М. Чимев не се е ангажирал за съдействие, тъй като в програмата на новия управител Росен Тимчев е включена ликвидацията на отделението, а и Общинският съвет вече гласува „за” 10-процентно съкращение на персонала на болницата. На шестимата санитари, техници и сестри в отделението в момента тече едномесечният срок за уволнение.

Двама от лекарите хвърлиха оставка, въпреки че Росен Тимчев им обеща да ги преназначи в други отделения на същата заплата.

В отделението пък се завихри голям скандал, след като двама дарители разбрали, че хемодиализа се затваря, отишли в отделението и започнали да демонтират сами климатиците, които са дарили. Някой от персонала уведомил управителя Росен Тимчев, че дарителите демонтират климатиците, той пристигнал на място и се заканил, че ще извика полиция.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *