Слави Трифонов: Няма да се кандидатирам за президент, той няма власт

За президент няма да се кандидатирам, президентът обективно няма никаква власт. Това обяви Слави Трифонов в интервю за предаването „Лице в лице”.

Екипът на шоуто на Слави събра подписи за референдум с въпроси за изборното законодателство и парламентът ги одобри. Допитването ще се проведе едновременно с вота за държавен глава през есента. На въпроса дали се готви да основе партия Трифонов не отговори конкретно. Той намекна, че всичко ще зависи от това как политическата класа ще се отнесе към резултатите от референдума. 

Упрекът, че с намаляване субсидията на партиите те ще попаднат в лапите на олигарсите той коментира така: „Защото сега партиите не са попаднали в лапите на олигарсите въпреки тези 11 лв. на глас. Те са в скута на олигарсите. Светльо Витков, който не влезе в парламента, си купи „Мерцедес”. Това е нелепо, това е повече от обидно за българския гражданин”.

Мажоритарния избор на полицейски началници според Слави е напълно логичен, след като мажоритарно избираме кметове, а не ги назначава кабинетът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *