Съвети за девствени момчета и момичета

Първият сексуален контакт е тема, която интересува както момчетата, така и момичетата. Тя обаче обикновено е тема табу, която не се обсъжда много, много. Но така или иначе и при двата пола идва момент, когато човек прави секс за пръв път. Именно, защото тази тема не се обсъжда много, често човек е неподготвен, когато дойде моментът да загуби девствеността си. Да, има много статии, свързани със секса, както и порно филми, но те обикновено са далеч от действителността. Затова решихме да ти дадем няколко съвета, свързани с първия път, които ще ти помогнат да се чувстваш по-спокоен и уверен:
 
Създай приятна атмосфера – хубаво е да бъдете на място, където знаеш, че няма никой да ви безпокои. Повечето тийнейджъри трудно намират терен, но ще трябва да се постараеш, ако искаш първият ти път да бъде незабравим и изпълнен с приятни емоции. Ако не можеш да си осигуриш няколко часа спокойствие у дома, отидете някъде на почивка. Хубаво е предварително да заредиш приятна музика, която да върви като фон, докато сте в леглото.
 
Не прекалявай с алкохола – даже е най-добре да не пиеш нищо, преди първия ти път, за да не стане някаква засечка, за която да съжаляваш после. Възможно е да не успее да ти стане, ако си момче или пък да не изпиташ никакво удоволствие, ако си момиче. Да, ще ти бъде напрегнато, но алкохолът не е решение на твоя проблем.
 
Не бързай – първият път трябва да бъде вълнуващо преживяване и за двамата, така че не бързайте. За момичето актът най-вероятно ще бъде леко болезнен, затова трябва навлизането на пениса да става бавно, сантиметър по сантиметър.
 
Не ставай от леглото  веднага след края на акта – хубаво е, когато приключите със секса, да останете заедно в леглото прегърнати. Емоцията трябва да се изживее максимално, за да остави трайни приятни спомени у вас. Хубаво е да обсъдите случилото се и да си споделите един на друг как сте се почувствали.
 
Започни с целувките от рано – хубаво е да започнеш да целуваш и милваш гаджето си, още докато сте облечени. Така ще помогнеш на него и на себе си да се отпуснете и да се възбудите максимално, преди да пристъпите към акта.
 
Не очаквай много – първият път е специален, не защото човек изпитва поредица от оргазми, а защото изживява нещо по-различно. Така че не очаквай прекалено много, за да не останеш разочарован. Момичето най-вероятно няма да успее да свърши, докато при момчето шансът това да стане е доста по-голям. Не се притеснявай, с течение на времето сексът ще става все по-хубав и хубав.
 
Задължително използвайте презервативи – не си мисли, че това, че и двамата сте девствени, ви дава възможност да правите секс без предпазни средства. Да, шансът да страдате от болест, която може да се предаде по полов път, е минимален, но съществува. А и презервативите предпазват не само от болести, но и от нежелана бременност. Така че в никакъв случай не се съгласявай да правиш секс без кондом, колкото и да те убеждава гаджето.

Не пренебрегвайте любовната игра – много е важно да си обърнете достатъчно внимание преди самия акт, за да бъдете максимално възбудени и да няма болка при проникването. Ако ще правиш секс за пръв, задължително кажи това на гаджето си. В никакъв случай не бива да криеш от него, че нямаш опит. В това няма нищо срамно, напротив. Гаджето ти със сигурност ще се зарадва, че той/тя ще ти е първият/първата и че му имаш доверие. Когато момчето е готово за секс, пенисът му е еректирал, а когато момичето е готово, тя е достатъчно овлажнена, за да направи безболезнено проникването на мъжкия полов орган. Не се притеснявай, всеки човек все някога е правил секс за пръв път и в това няма нищо страшно! Отпусни се и се наслаждавай на случващото се.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *