Глория си купи матурата по БЕЛ за 350 лв.

32 верни отговора от матурата успя да си купи стажант репортерът от Нова телевизия Глория. Сделката осигурила успешно представяне на трима души, които са платили за нея общо 350 лева. Те може да изкарат оценка Много добър – над 4,50.

Глория работила над разследването повече от месец. Свързала се с организаторите на схемата чрез фейсбук профила на Вени Савова – мис Тийн 2012. Договорили се отговорите да бъдат продиктувани по телефона, като ученикът да дава знак на диктуващия с шумолене или потропване.

Смята се, че течът не идва от Министерството на образованието. Възможно е в схемата да участва учител, който да е решил теста. Другата версия е ученик да е излязъл след 9,00 часа, когато вече му е разрешено, и да е продиктувал отговорите. Той обаче не е успял да предаде информацията и за останалите осем въпроса. За този гаф Глория е получила извинение. Не е изключено да е действала цяла група, тъй като обяснили, че 8-те липсващи отговора ги няма в цяла България.

Решение на проблема е да се разбъркат номерата на въпросите. Така подобно подсказване няма да има смисъл, стана ясно от зам.-министъра на образованието Диян Стаматов. По думите му това е последната година, когато матурата става по този формат. От догодина ще бъде преустановено разхождането на учениците, които имат право да излизат и влизат в залата по време на изпита.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *