Неврокопският митрополит Серафим венча учител по богословие и ЮЗУ абсолвентка

Абсолвентката в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград Илияна Божикова от Сандански, която завършва „Българска филология”, каза „да“ на своя избраник – учителя по богословие в Трето ОУ „Христо Ботев“ в Сандански Георги Кацаров. Венчавката на младото семейство се състоя в родното село на младоженеца – с. Баня, община Разлог, в църквата „Св. Георги Победоносец“. Лично Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим венча младата двойка. В церемонията по венчаването се включиха още четирима отци от митрополията, сред които и архиерейският наместник отец Янко Русков, който също е родом от Баня. Венчавката беше уникална и първата в селото, водена лично от Неврокопския митрополит.

Сватбеното тържество се състоя в ресторанта на един от хотелите в Баня, където пред 220 гости младоженците се врекоха във вярност, любов и уважение един към друг. Кумуваха им горският стражар към ДГС – Разлог Иван Гърменов и съпругата му Миланка.

Щастливи и развълнувани от събитието бяха родителите на младоженците, които не скриха радостта си. Специално за повода от Германия, където е омъжена, пристигна сестрата на Илияна – Антоанета, която в последния момент успяла да уреди пътуването за най-важния ден на сестра си и това е било истинска изненада и най-прекрасният подарък за щастливата булка, която до деня на сватбата не е знаела за пристигането й. Антоанета беше придружена от съпруга си Мартин Тайс и сина им Максим. Малката Виктория, която е дъщеря на брата на младоженеца, и Анастасия – дъщеря на негов братовчед, бяха шаферки на сватбата.

Георги и Илияна са заедно от шест месеца. Тази година чаровната булка ще се дипломира в ЮЗУ – Благоевград. Младоженецът е завършил Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“. Преди да започне работа като учител в Сандански, той е бил директор на православния информационен център в Благоевград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *