Падналото момиче от Асеновград е на апаратно дишане

13-годишната шестокласничка Анелия от СОУ „Княз Борис Първи“ в Асеновград, която вчера падна от седем метра височина от пътя за Асеновата крепост, е на апаратно дишане. Има опасност за живота й. Състоянието на детето не позволява в момента да се прави операция. Това съобщиха от университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, където е настанено момиченцето. Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебн опр за инцидента.

Още вчера полицията е взела обяснения от класната ръководителка на Анелия и от нейни съученички, които са станали свидетели на нещастния случай. Анелия и още 17 деца от класа й са имали вчера спортен празник. Те са отишли до Асеновата крепост и на връщане, малко преди да слязат на разклона, шестокласничката се е спряла да си завърже обувката. Точно тогава е полетяла по стръмния склон. Само храстите са намалили скоростта на падане.

„На същото място преди две години имаше свлачище, но пътят бе отремонтиран и обезопасен за движение. Нямам представа как точно детето е паднало. Директорът на училището е написал подробен доклад до регионалния инспекторат, а оттам пък са изпратили обяснения за инцидента до министъра на образованието Меглена Кунева“, коментъра зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *