Плевнелиев: Няма да се кандидатирам за президент!

Днес се изправям пред народа и казвам, че няма да участвам в предстоящите президентски избори. Не искам да се спекулира с темата и постъпвам коректно като го казвам 5 месеца по-рано. Това заяви преди минути президентът Плевнелиев в обръщение към нацията на пресконференция в президенството. „От ден първи като президент аз налагам позиции ясно и навсякъде. Действам независимо и по съвест и вярвам, че когато човек вярва в правотата си и е готов да изтърпи хулите, признанието ще дойде“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Истински богати са хората, които са дали нещо на света. Като мениджър създадох хиляди работни места. През 2009 година реших, че е време да се работи за държавата. Време е да се дава. Обещах си, че няма да се вглабя в политиката, а ще действам принципно и по съвест. Лесно е да излъжеш другите, трудно е да излъжеш себе си. Спя спокойно със съвестта си вечер. Днес се изправям пред народа и казвам, че няма да участвам в предстоящите президентски избори. Не искам да се спекулира с темата и постъпвам коректно като го казвам 5 месеца по-рано“, добави той.

„Не мога да приема антидемократични действия да търсят политическа легитимация с удобното обяснение за президентските избори. Не излизам от политиката, но не очаквайте от мен да участвам в нова политическа партия нито в някоя от сегашните структури“, каза Плевнелиев.

„Оставете тънките сметки за президентските избори за президента „, посъветва партиите Плевнелиев и добави, че вчера е информирал премиера Борисов за решението си.

„Не очаквайте от мен да правя нова политическа партия или да участвам в някоя от тях. Веднъж президент – винаги президент.“, каза той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *