След 20 г. чакане Скриняно доживя асфалтиране на пътя към Кюстендил

След двадесет години чакане община Кюстендил започна ремонта на пътя между областния град и близкото село Скриняно. Трасето с дължина 5.5 километра минава през пресечена местност и по стената на язовир „Дренов дол“, казаха от кметството. Рехабилитацията включва пълно почистване на канавките, подобряване състоянието на банкетите, изкърпване и цялостно асфалтиране на места. Тя струва 400 хил. лева, а парите са отпуснати от общинския бюджет.

Вече не помня от колко време чакаме този път да се оправи, има дупки, а когато е кално или заснежено, не се вижда къде свършва пътят и къде започват нивите, имали сме доста проблеми с коли, попаднали в средата на нивите, разказаха хората в с. Скриняно, което е най-дългото село на територията на Кюстендилска област.

Според кмета Кирил Стоименов в Скриняно, където живеят над 300 човека, един от основните проблеми е пътят.

Тук имаме доста млади семейства, над 20 деца ходят всеки ден до града на училище, ако пътят не е добър, родителите и младежите не могат да стигнат необезпокоявани до града, обясни селският първенец.

Според плановете на община Кюстендил рехабилитацията на трасето започва с почистването на растителността от двете страни на пътя и изграждането на канавки. Изпълнител е „Пътно поддържане“, а срокът за приключване на проекта е до края на юни тази година.

Общинската асфалтова база при Копиловци изгуби лиценза за производство на смеси заради амортизирана технология. Затова ремонтът на уличната мрежа и 4-класната пътна мрежа ще става с „внос“ на асфалт от региони извън Кюстендил или от частни бази и фирми, казаха експерти.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *